唐英年:西九文化區財政血流成河 已向政府提交新營運方案

246 回覆
114 Like 4 Dislike
僱主養咋喎
而家同大陸借展品都要比錢,勁贛鳩
中國人每年必須以正價套票參觀故宮及M+兩次,才能繼續享有一級公民身份。
D地賣晒lu
唔明,可唔可以井多少少
香港廢老會去, 當然要免費
hk no 溝ture no design
有咩好消費,堆晒落圓方?
主要係都無遊客專登會去半日 m+啲展品太垃圾你整到gardens by the bay 咁可能就帶得旺人流既
又變地產
新田購物城
不嬲呢d 野都係唔賺錢
故宮門票$50都貴?
又一個 9 upper 扮專家
https://hongkong.fandom.com/zh-hk/wiki/%E8%A5%BF%E4%B9%9D%E9%BE%8D%E6%96%87%E5%A8%9B%E8%97%9D%E8%A1%93%E5%8D%80

可以看返當年的發展。曾蔭權的計劃雖然看似明益中標地產商,但至少政府不用上身,又可以避過高鐵拖累,現在政府上曬身變燙手山竽
但政府唔係要求你維修, 係一嚟就出order要你拆!
不嬲都話高鐵嘛有吸血
cap 油水先買到樓
單次炒車就係意外
次次都炒車就係實力表現啦
唔洗擔心
黎緊仲有其他大野接力炒呀
坐撚穩啦咁多位清!
m+如果唔係有草間彌生嗰啲根本唔值得入場
入面全部展品都係中國“藝術家”啲垃圾,劣到不得了
就算免費都只會喺樓下打咭,唔會上去睇
下令清拆前幾年係出左信叫負責人搵RE出信證明結構安全. 唔肯就拆.

業主話唔關佢事, 租戶覺得如果之後業主加租趕佢走佢就蝕. 自置舖位個班又諗住做埋佢個代人就唔做.

加上出事要賠比第三者, 變相要年年買保險. 保險佬又係叫人證明安唔安全. 結果無人肯比錢. 最後就係拆.

呢壇野磨左十年有多
CCTVB不時搵人吹奏,點解都咁慘淡架
大陸人山長水遠嚟到香港,一般都唔會去故宮,要去故宮點解唔去北京故宮?
前幾日俾錢入去M+ ,睇嘅人全部都係大陸人,主要係打卡為主,有啲坐係到瞌眼瞓,有啲就係到玩電話,有啲就大大聲係到講野。有啲大媽,你睇佢個樣,你都知佢可能連字都唔太識。全程只係見到一對外國人父子係認真睇展品嘅內容註解。我去完一次,應該都唔會去第二次,人嘅質素,展品嘅質素,都好影響成個體驗。
ELEMENT以前你知唔知靜撚到 百老匯都可以無生意 起咗高鐵有啲起色咋

鳩鐵都吹奏
撚關高鐵帶挈事當年十鳩幾個地盤圍住同啟德塊地一撚樣邊個行入去

咪就係鳩鐵個爛地盤圍撚住,附近冇野行,佐敦行廿分鐘先入到去先至咁靜焗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞