唐英年:西九文化區財政血流成河 已向政府提交新營運方案

246 回覆
114 Like 4 Dislike
啟德咪起緊
文化人讚成
起簡約公屋
每月收租
又刺激當區燒肺
双贏
開coffee shop90蚊1杯咖啡送sticker一張
subscribe咗未
好難得有中立 又正面抨擊到中國嘅媒體
好野嚟 $10支持下
M+ 我又覺得值哩個入場價嘅,同日本歐洲嗰啲比較又唔係貴

不過同一日唔準再返入去哩個設計有啲小家,令我唔舒服

故宮印象中只係幾十蚊,唔係貴,但入面啲設計好幾個位都唔靚

但當尖沙咀有個免費嘅藝術館(個別展覽會象徵式收少少),而且咁高質。會有啲平行時空嘅感覺
建議搞埋夜市
由凌晨12點搞到5點
搞旺個場 增加人流
整個「你好,happy 香港」活動
買1串魚蛋送1個印花
集齊10個印花
可以$10換領開心香港筆乙枝

https://www.giftshop.gov.hk/index.php?route=product/product&product_id=104
叫西九食屎,大時大節先封哂三個停車場

搵鬼去咩
酒店起一間 養成千幾個員工
政府緊係想起
配合市場需要 就係冇需要
執柒咗佢啦
縮短佢有生之年咪又解決到
故宮塊地本來就用嚟起演唱會場地⋯⋯
令我唸到以前大陸大連都起過「小京都」好多人去
結果比民族主義者罵「媚日」改做中國風但係改左以後冇人去

咩故宮,北京有一個,台北有一個,點解要去香港睇個假既
搞得好 點問政府拎錢?
稍為有d常識的人未起都知蝕9緊,不過文化博物館呢d應該全世界無邊度唔係蝕,不過同人地比就高下立見,剩係講塊地就應該數一數二
將個海景全部變哂餐廳
起番間海景酒店,送門票

每人要俾20蚊先可以入去海濱
笑死 條友仲笑9波叔理財不善
咪又係一撚擔擔
西九用咗咁多錢依家搞成點,郵輪碼頭又係咁,仲有條高鐵,所有政府搞嘅全部瓜晒,仲有儍閪話夜市一定要由政府牽頭!
2023仲搞商場,酒店
都無曬人
有時ff 如果香港故宮可以借番台北故宮d靚野番黎做展覽其實應該有市場
印象中堆國寶如果入左大陸境好似有法例即刻充公
不過香港好似冇

不過e家
政治工程
成座故宮拆左佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞