開離岸戶口重要性

440 回覆
93 Like 16 Dislike
19年都講緊人未走錢先走
到今日都未開 點幫
呢度大把人係度潑冷水 諗吓就知咩原因

咪撚理佢地 幾十萬救命用 咁都仲信呢D人唔去為自己同家人著想 就自己攞嚟衰

都係個句 委內瑞拉例子

唔記得就請D五毛自己去google
巴打講得啱

兩三年前我已見你出貼

個陣我都問過你
所以citigold係晒撚氣, 大把錢就唔洗自己睇點開啦

今時今日都仲話hsbc奶共仲叫人開, 有得唔用邊個想用 但應該真係得hsbc係零成本開到離岸銀行, 互射又方便(唔洗每月一次免費果d)
你咁講係冷血D 不過又係講得幾啱

無能力的 只有月餅罐 同埋Firstrade

我個陣日日係連登睇 問 又出唔到去親身開
但係美股唔受50萬賠償基金保障
事實

HSBC 係最容易開到的大銀行

有得揀就梗唔揀佢啦

我夠想開JP Morgan 開Fargo 開Bank of America 啦 開唔到嘛 莫講話佢唔俾香港人開 就算呢3間肯開 個陣封哂關 一來一回要坐成個月集中營監 點去親身開?
離岸戶口(Offshore Account),又叫海外戶口,即在非原居地銀行開設的戶口,如香港人在香港以外地區,如美國、英國、澳洲等國家的銀行開設的戶口就稱為離岸戶口。

唔係關執笠保障事
可能因為係賣港既hsbc 同埋坡狗ocbc
一星期就收到
HSBC Expat?
50萬係指SIPC 個50萬保障

股票行執笠 25萬現金 25萬證券

與離岸銀行戶口的存款保障唔同

美國 25萬 英國85000鎊 海外屬地英國戶口就50000鎊
我搞掂咗其他啦

已經唔係咁急切要去美國開 不過見有巴打講 就等別想問吓JP Morgan 因為呢間真係超大

就如同香港滙豐 不過係美國版 所以先想了解多D
expat要premier
有興趣自己去財經台搵返離岸po
去得美國 坐成10多個鐘頭飛機 就唔會只為開戶 所以要有多D時間先得

點都好 感謝你 至少話我知JP Morgan 係唔使諗
我有hsbc uk account 同debit card 但一直都收唔到telephone security code … 係hsbc uk 個app activate 唔到,有冇巴打知可以點做?

依家少咗人走應該好快收到信,有無一個月?
證券行的離岸戶口
上面講個D證券行 當然一定要離岸 不是港共監管到的戶口
半年以上,同佢哋講過可能寄失,但一直都無再收到,請問係咪打CS 可以setup ?
直接申請expat permier 得唔得 記得50000鎊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞