開離岸戶口重要性

440 回覆
93 Like 16 Dislike
開都開美國既銀行 用下腦好嗎
唔洗
唔親身去,個account係咪等於無冇用?
而家全程online 攪,唔洗親身去, 你可link 你HSBC HK 去UK 到轉錢去keep account valid.

反而我想問如果我係香港攪UK account ,但我有UK mobile number , 用香港定UK number 好?

張debit card 有無人試過可唔可以subscribe Chat GPT Plus ?
唔同人有唔同需要 香港開到 用網開個d 有d要10萬鎊 最平英國屬地嘅 桑坦德都要75000鎊

我3年嚟係連登 youtube 不斷睇 仲有用email 傳去銀行問 你估我知唔知有網上開呢d方法? 梗係知 我全部網址都睇過 有d仲試過添 但佢要求嘅資金多嘛 唔係人人咁有錢㗎 有d人開離岸 例睇到委內瑞拉例子 救命用

有幾百萬就梗係唔使煩 呢度大把巴打 有錢就當然無問題 但如果得幾十萬港元 點網上開銀行離岸戶口?

親身去美國開 1500美元 係要時間同機票錢 總好過等儲夠錢先香港網上開離岸

支共 港共 咁撚仆街 明日發生咩事都唔敢講 仲等?
要另外開 brokeage ac

有100萬美元資產至得 要show俾佢睇 否則唔會同你開
美國retail banking 應該係Chase唔係JP Morgan
已有 hk + expat premier

就咁可以apply
唔諗啦 JP Morgan係最大 但香港人開唔到
我就唔知你點睇同點問
淨係依個post都有人講左一堆
最低要求係講緊幾萬港幣就remote 開到
就算只有有十萬八萬都駛撚親身飛去開
JP Morgan 呢個牌頭唔係做retail banking

佢投資銀行嚟

做retail banking係用Chase即係大通銀行

成間公司全名叫JP Morgan Chase
我知 我4年前已睇緊 搞埋 所以我咪無急切需要親身去

4年前唔夠錢 儲到今日都夠啦

親身開 係俾個d 今日仲未達標嘅巴打諗
Thx 呢d都係無得諗㗎啦
有無人知ibuk 究竟有幾多存款/股票保障
英國最低要求1磅呀
美國broker 最低要求1000鎂呀
達咩標呀
親咩身呀
而家講緊就咁網上就開到唔駛on99飛過去呀
ok 得啦 我又無親身去 我搞掂咗啦 4年前太多人等唔切咪要親身去

3年封關 用網開我一直都知
我係再早啲 對唔住囉

因為太憎支那
no, 租airbnb,人到左英國用app網上開Barclay's 只要1星期,仲有其他英國網上銀行,朋友未到英國都開左仲租埋屋。為方便俾藉口自己用Hsbc另計

但我唔會用
點解要開離岸戶口,因為HSBC會凍人錢,然後要人將錢放入HSBC UK咁d錢就好安全

話明離岸户口 即係個人居住地同個户口home country 唔同地方,你去到移民英國本土開英國銀户口都唔叫離岸户口la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞