[Mnet] 《Queendom Puzzle》 綜合討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike

俾個機會大家捱到final
Chebu fighting
勁似我公司啲上唔到位嘅廢老
woo!ah! 讚我定彈我㗎作為一個新仔帶風向呢家嘢仲要同你哋多多學習一句仲煩過負皮王,樓主都要跪低
火箭拳呢次吸好多粉,唔知幾時回歸呢
好多人都因為第一集初舞台表現好先投佢地
之後俾人惡剪到冇晒路人緣 睇youtube留言連日本人都話紫蘿性格差唉 狗台啲垃圾剪接真係好多人信
睇輝序同蓮熙升咁多就知劇本好重要
當初紫蘿喺999都係靠好劇本先入到final
我就話似公司嗰啲你唔知點解佢上到位,以為佢只識擦鞋但其實佢係有料既黑馬
第二三集真係剪到佢成個閪女人咁
估唔到經過咁多年啲人都仲信剪接
一開頭真係覺得佢煩膠
但睇完上一集真係覺得呢個超越惡剪,係二次創作
有啲人好撚柒固執 覺得啲artist真係有喺cam面前做過講過就當件事真係咁發生
有求勝心係好,不過生存/選秀睇過程拎觀眾票重要過輸贏
Snap 適合rapper
兩隊人腳其實點砌都勝負難料,佢要拎晒三個做得太盡
呢下兜唔到觀眾印象
DTNA嗰到真係扣分位
今集真係全廢話
成班人reaction都可以當一集
其實係咪有啲人唔覺得呢個係生存賽
俾著我係參賽者 梗係拎曬有利自己隊伍嘅先
可惜啲人唔明
但贏唔贏都包埋觀眾投票,真係要睇埋畫面靚唔靚
諗起48嗰陣봄바야隊嘢揀咗最廢嗰隊籮底橙之後yes yes yes,然後輸咗
雖然佢哋係真係好明顯係好過2組
붐바야 打錯
我明
不過參賽者非素人,調整下已經化解到不利
到最後係變成砌隊果位食晒惡剪位
我上面講左兩隊點砌唔弱
都啱嘅
但播佢喺聽到kei轉key之後又想轉,呢下擺明想做到佢技不如人嘅效果
繼續幫好女仔系列引述:
queendom組主要就是到花和蓮熙兩個人明顯帶隊,最少是給成員打氣。而且最後表演確實可以,她也每次都給成員打氣。
還有一點,她敢說,比如另一組失誤。其它人都說「好可惜啊」 她說感謝,意思感謝對方失誤,我們有機會贏。
令我想起queendom 第一季
Mamamoo 永遠排自己第一個出場,雖然搞笑咁講做完早d 休息,主要原因其他隊又唔想第一個出場

另外第一回合,gidle 係有行程,無出現錄影
貼出場次序時如果無人貼,等於直接gidle扣分下比賽
其他隊表現好開心
不過玟星仗義出頭幫gidle 貼出場次序
不過個人估計好女仔票源穩定了,
睇中期業績票數頭5個好穩了,尾門兩個位係,好女仔,jihan,yuki三個只能活兩個對呢三個有興趣嘅請多多投票

p.s. 櫻桃子彈嗰兩個由up down第一跌倒第三淘汰隊,聽你哋講佢哋公司都放養佢哋佢嗰兩個尋日睇完節目真係喊死啦
所以話有觀眾投票嘅節目,唔好勝唔得,太好勝都唔得
應真難拿捏嘅
認真*
上一場兩個跌左落黎 同知道會清零果時 我已經預計到Bora 一定會出局 你當佢拎左999茶冰個劇本就會明

係冇諗過Jiwon都係咁 雖然知佢後2次公演基本上一D鏡頭都冇 或者Bora個劇本有累埋佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞