[Mnet] 《Queendom Puzzle》 綜合討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
queendom1最多人睇,最尾gidle火起
Mamamoo gidle omg都紅咗
不過mamamoo不嬲紅
係好聽,不過可能啲飯覺得個風格冇之前啲主打咁鮮明 硬係覺得啲Orbits有啲女權撚嘅感覺
Queendom1真係個個舞台都經典
特別係媽木
Fye 值得更多🥲🥲

今日提早放個最後預測

nana - center, lead dancer, sub vocalist, visual
yeoreum - leader, main dancer, sub vocalist
hwiseo - lead vocalist, (sub center)
kei - main vocalist
yeeun - main rapper
3選2
jihan - vocalist, visual
yeonhee - lead vocalist, lead dancer
yuki - lead rapper
Jihan跌得好 快啲foul埋唔該
最終排名
Nana,夏天,輝,睿恩 呢4個似最穩
仲有kei ,五個
剩低兩個入yuki+好女仔 please
H1key 接住個show 即刻comeback,咁做係最聰明。
網上有人說好女仔課金多,轉貼高質回應

大佬,你要明白Mnet啊,你以為這是個選秀,實際上這是個綜藝,顏值高實力強但沒人看,在PD眼裡就是沒價值。

節目組請了Cherry Bullet和Rocket Punch這兩個同層競爭對手,本來就預埋了一條衝突線,PD要做的就是要在顯微鏡下找內容剪輯,強化這條故事線,但智媛和紫蘿卻渾然不知的跳下這個坑,在挑成員時把Rocket Punch全體搞成對家,明明Cherry Bullet兩人高位優勢,卻白送給Rocket Punch一個故事線,這不正反派就有了,PD在後台都笑出豬叫了。

再說回蓮熙,在Cherry Bullet不經意的失策下拿到故事線,自身形象實力都不錯,至少沒有失誤,突出一個穩字,還有團隊精神和領導能力,最特別的是蓮熙會加戲,reaction時的反應很不錯,比起其他參演者的緊張呆板,她的表情和說話都很有趣,這不就是綜藝所需要的嗎?各種因素加在一起,PD自然要給她更多鏡頭,這可不是一句"課金多"能解釋的,換別人能有這效果?

記住這是一個綜藝,當然是適合綜藝的人更吃香,你仔細對比就會發現蓮熙很適合。比較可惜的是朱里,雖然綜藝玩了那麼久,結果到了節目裡緊張過度發揮得很差,又忘了自己的鬼馬人設,往傳統愛豆方向去靠了,和其他人拼顏值拼拼身材實力,可這條賽道朱里哪有半點優勢?被淘汰是在情理之中。試想如果是bboom bboom時期那個誇張元氣路線的朱里,能不進決賽?
美到
被迫害
自己覺得係順應潮流強行左膠
butterfly嘅黑人跳牆
asian ching chong考試企檯
比起女權會話係overall左膠 融入埋種族議題
https://youtu.be/BoTH-a9yHc0
係咩驅使佢地唔上集播呢
ep8得一個鐘點解唔放埋佢
呢D真.團綜應該仲好睇,仲有每個人寫字畫畫,答問題,好奇怪,唔夠時間做英文字幕要認真睇下找下可以說服自己既答案
拗手瓜都唔預我哋NANA真唔應該
咪係我睇足個幾鐘無聊recap, on99
好彩1.5x再做住其他嘢
留嚟ep10攝時間
https://youtu.be/3p7yzQ3_CWc

唔係掉NANA嘅過I DGA麻
不過應該都係NANA自己想既,佢未同過Hwiseo合作,咁yuki幾穩,5個出道位在i DGA,jihan主唱帶唔到i do有危機
呢part先好睇,但冇人整中字
睇下遲少少B站會唔會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞