日本鐵道消息及旅遊情報交流區(88)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike

lm
諗起啲印度人逼火車張相
坐哂成條只見線?!

嗰日剩係用咗黎搭只見線
不過景真係靚
駛唔駛喺會津川口轉車?
定有直車去到尾?
會津若松有班次坐到小出
不過好似一日得幾班
十一月去京阪神三星期
買JR pass 全國去東京食譚仔是否曬錢
利申 海外撚
諗住加價前買,然後改日子改到最盡?
會,直接買飛啦
中Size即係幾大個?如果唔太大不如放頭頂

同埋我試過Book最尾排,上到車被人放晒行李,冇得放自己行李之餘,連挨後都挨唔盡
去綠窗或者NewDays買咪好,唔洗俾啲閪人一個人買晒
有實際咭點解要將佢變成虛擬咭?

想要虛擬咭咪直接係電話開一張,好過你浪費咗一張實體咭
https://www.fujikyu-railway.jp/news/info.php?no=687
富士急行線 全線重開

除咗今日8/2特急富士回遊
往河口湖3班,一班只往大月, 另外2班停駛
往新宿(上り)3班正常
咁唔好彩跌咗膠卡嗰陣就會知道入落電話有幾好
一樣講得通wor
講真現代人電話唔離手,跌卡仲易過跌電話
如果入到出雲號A寢台個格 去到入資料個版
其實仲洗唔洗鬥快入資料同比埋錢?定係入到個版已經會hold住左個位幾分鐘比我入資料?
次次都係搶唔到A想再㩒B single已經冇哂
越快手越好
一日未過數成功 一日都唔會guarantee個位係你
其實只係想確保到第一日指定席
不過發現左10:00前已經可以買到一個月後開始既PASS
咁應該無問題
所以咪要行dual mode
是但一面將個餘額壓到最低就已經做到
平時就算跌電話都可以即刻走去買張卡頂住就話啫
而家連卡都要去機場買仲要得28日命
係咪想到時次次排隊買單程飛/課金畀pass先
直接問朋友借一張咪仲易
仲要買?
借麻煩過買啦,有得買既時候買返一張就差唔多全國通行

同埋我自己嘅IC CARD全部都係特別版係一定唔會借俾人,唔見咗佢地賠都賠唔返
我通常都係自己一張,如果同行要就問朋友借一張
又有幾難
唔通去邊都買一張新?

利申: 有五張唔同款的SUICA/PASMO/ICOCA
要練定摩打手打字
轉咗做虛擬卡
可以直接用信用卡增值
有回贈都好嘅
我覺得又唔一定要買屄瓜/Pasmo既,佢而家有10隻卡款式可以互通使用

我唔明點解十個有九個咁執着要屄瓜/Pasmo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞