日本鐵道消息及旅遊情報交流區(88)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
做咩要搞到自己再轉多次車
京急直通去品川
新幹線都係JR有pass 唔洗錢

有行李架又舒服(25分鐘)
你全國pass?品川坐新幹線去上野要東京轉車喎,仲要品川去東京個程你有大型行李要預約喎
我係全國,不過層主唔知係咪
淨係要轉車上上落落呢樣嘢已經輸咗
其實浜松町轉車都係3分鐘姐
依家好左好多
都啱 睇下本身有無下一程要搭車 同budget 各樣喇

在來線追車係樓梯要抬行李
搭電梯又細同都要兜路
轉車時間從來唔係我批評佢嘅原因

想問下如果我呢班機呢個鐘數NRT落地,Skyliner 11點尾班車穩唔穩陣?係唔係上網買定到時搵啲自動販賣機SCAN QR拎票就得?
最後嘅答案係全部都錯
真係冇開
Dear Sir/Madam:

Thank you very much for using our online reservation service.

We regret to inform you that the JR EAST Travel Service Center in Haneda
Airport Terminal 2 is temporarily closed
.

On the other hand, a "Reserved seat ticket vending machine with a passport
reader" in Haneda Airport Terminal 3 became available for use from April
1st, 2023. It operates from 6:45 am to 8:00 pm for the same hours as the
staffed office.

We have heard there are free shuttle bus services between terminals;
however, unfortunately, we do not have detailed information on Haneda
airport services. We would ask you to check their website or contact them
directly for more information on the airport.
你又係小田原
我都估唔到喺正隔離同一晚放煙花咁搞笑
親水公園對到正
我嗰日8點去到都仲攝到入去
然後其中一程炒咗 後面可能全部GG
今年3月同今朝分別搭京急同monorail喺朝早繁忙時間入羽田 我覺得monorail冇咁迫
Book一個月後High Rail 1375
9:01入到去已經得返1個位
星空定普通班次?
想講saphir odoriko 都係俾人秒殺
東京好多rich ppl
年頭搭星空落地劃都大把位
普通朝早北上果班
尋日買咗Saphir Odoriko單程Premium Green
不過第1排俾人秒殺咗
年頭搭星空係咪夜晚太凍
學生又冇假放
唔好意思又有個問題想問
Jr全國Pass用機攞的話, 駛唔駛帶埋信用卡
我見東海同九州pass好似都要
係咪間間公司唔同玩法
全國pass無得用機攞,要埋綠色窗口換
信用卡帶定穩陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞