日本鐵道消息及旅遊情報交流區(88)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
隔離有兩位外國遊客話This time is really later…(因為扶手電梯太多人卡住左上唔到)
好彩尋晚無去熱海睇煙花,去左小田原睇
如果唔係真係食到應一應

我迫,我迫,我再迫!
想問山陽新幹線每列車有幾多卡自由席車廂?謝謝
3-8卡
原來可以咁大差別
一般のぞみ、みずほ、さくら 3卡
ひかり、こだま 5卡
多過5卡通常係特別班次
想請教
如果我係星期日上午10點左右,坐山陽新幹線由博多去小倉,自由席應該好大機會有位坐?
無人敢包一定有位坐,山陽新幹線班次無東海道嗰邊咁密,最好早少少排定隊
去小倉冇位咪企囉
挑博多到小倉要幾耐呀?無位咪企囉
直接0949 班 Kodama 848号
嗰三個字,冇位咪企吓
明白 thanks
一個站廿分鐘有位坐張櫈都未坐暖就落車就是Q旦啦
咁想坐下面特急sonic大把
唔講以為博多去小倉要坐兩三粒鐘新幹線
呢程短到連轉貼一篇台仔文都唔夠時間啦
想請問以下行程應該用咩JR pass? 第一次去東京 唔係咁熟.
Day 1: 成田 -->上野check in -->台場gundam
Day 2: 築地 --> 秋葉原 --> 橫濱gundam
Day 3: 上野 --> 白馬村 (未plan好滑雪場)
Day 4: 白馬村
Day 5: 白馬村-->草津溫泉
Day 6: 輕井澤一日遊-->東京-->深夜列車-->姬路
Day 7: 姬路-->有馬溫泉 (關西廣域JR pass)
Day 8: 有馬溫泉--> 京都 --> 嵐山
Day 9(聖誕): 京都
Day 10: 伊根-->天橋立
Day 11: 比叡山-->貴船
Day 12: 大阪 (ICOCA)
請指教,或者有其他順路的行程都可以建議一下
想問下JR EAST 啲愉快列車仲未有10月時間表
係未開 定係 10月開始唔開
14Green
就算立席都舒服過迫地鐵由旺角去金鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞