牛津1st hon畢業 你問我答

479 回覆
94 Like 349 Dislike
連登小眾
但19年後,行街都見大把人睇連登
大把人當連登係fb, ig, news 咁睇
美國啲名校收best 5幾多
曼城真係好 同埋多香港人可以圍爐
曼大好啊!聽tutor話係而家越嚟越好嘅大學 ching可以一試
最難適應係出街食好貴同埋啲舖頭勁早收工
去英國之前一定要學好煮飯 如果唔係註定冇飯食
係咪工程先多啲
見好多過咗嚟曼城嘅人都揾到工程嘅工
雖然樓主唔係工程狗 用錯Stranded 睇
但講多樣性的確係倫敦多啲嘅
Master都可以揀間好啲嘅學校
讀牛津大唔大壓力
本身家境afford 到你讀?
Gloucester green係咪得星期六日有

btw牛津真係好撚多pub
真係明白一份paper/topic嘅重點係最重要
之後要記data背keyword都係其次
練好argumentative skill、明白重點、識解題同埋答題時對題係最重要
1. 論壇出名普及之後,會變得平庸低俗係好正常(例如unfiltered Reddit Frontpage 仲悶過老餅既Facebook),因為好坦白講一般人就係平庸低俗。

2. 連登喺社會運動之中證明左號召力,必然會引黎k o l 、pr、政黨同政府勢力進駐(例如ptt 八卦版 反指標到做得燈神)

3. 由高登開始都係無為而治,乜人都有

冇乜簡單解決辦法,我都係見一個block一個,假膠既、痴線既、跟風既…
玩膠嘅連登仔越嚟越多,想幽默但就on9當有趣
其他討論區就充斥5毛,雖然連登都唔少,但都係冇得比
全部都讀/做到隻狗咁
大壓力 身邊嘅人都好聰明,好多時候會覺得要勁push自己先值得做佢哋同學咁
吓,我畢左業廿年都有
那時求其portsmouth 收左讀兩年有degree
我攞個offer 去brookes 佢即刻開一年有
咪brookes 囉

最後還要first hons 畢埋業 (Bsc)

那個年代無錢,有教授教我話寫Self finance Cambridge 同 正Oxford 都會收master, 一年搞掂。
可惜唔識諗返左香港打份牛工
gloucester green冇記錯係星期2-6?
牛津多pub到癲 全部靠學生搵生意
曼城好多香港人開嘅黃店
樓主可以過嚟曼城旅行吓
曼大對比Golden Triangle只係一間雞校
想討論一下

首先 點定義一個人做垃圾?
係依個context度 我假設係跟據某啲偏激既言論喇
比人感覺可能似憤青
但單憑一句comment 你又對果個user有幾了解
佢現實生活都可以係專業人士

每個人都有黑暗面 專業人士都唔例外?

你都可以試下憑我依個回覆 估下我又係咩人
你將 oxford brookes 同 oxford 放上同一張 cv 度只會引人懷疑你份 CV 係咪 typo. 所以你冇去係啱的.
酸乜鳩 要交友 放個TG自介咪得囉
使春開喺學術台 阻撚住哂
曼城真係要搵日去下

又或者例如你咁
扮成功者打稻草人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞