牛津1st hon畢業 你問我答

479 回覆
94 Like 349 Dislike
牛津d女正唔正, 屋企廚房幾大?
有得揀都唔想同班戇尻既討論正經野啦
你平時會點樣安排你既時間?

平時有咩興趣?
學到嘢
啲鬼佬成日ni hau ni hau
個個都係咁講 但做唔做到就另一回事
同意,其實oxford ug都唔難啦老實講

所以連登仔一般都鄙視呢啲書蟲,會去真正可以挑戰自己既地方,例如I大,V大呢啲地方,因為環境越差既地方,往往能夠磨練人既意志,將來先可以有一番成就,就好似波叔一開始都係帶白粉,而家已經貴為香港頭幾把膠椅

不過我地連登標準係高小小既,你睇吓平時六合彩抽獎post得嗰區區一千人留言就知。幾十萬會員大部份人都好有學識,視錢財如糞土

其實真正既人中之龍都會揀社會大學,尤其係做地盤嗰啲,早已參透世事,明白「以有涯隨無涯,殆已」既道理。當你仲擔心緊佢地扎完鐵之後洗唔洗壓低個頭飲湯既時候,其實佢地已經陰陰嘴笑緊,諗緊自己份論文登去邊份期刊好
牛劍科研都好撚勁架wor
好好生意
大佬,佢串個牛津仔
唔係話啲阿sir老,係話佢哋古板好悶
條友九成鳩吹
PhD係睇你pub左係咩level嘅journal
講乜鳩GPA,pub到一篇 single author paper係top journal, 已經係job market到好行好多
乜撚GPA
係無us top U咁難嘅
不過樓主英文好,考埋gre報美國都得啦
咁呀...我問吓樓主
你點樣疏理你嘅過去
點樣從現象看本質
淨讀書學費 幾錢
你讀到再講啦
係呢啲㗎啦
求其問一兩句
咁你想人點答
幫你度身訂造寫份詳細計劃書好冇
呢啲睇落呀媽係女人
但做起嚟已經唔易啦
讀黎貪乞食
bachelor of arts
同我一樣讀乞食科
Davy係幾撚好笑
呢度9成人大學都未讀過 社會垃圾
邊度有賣
懷疑佢phd都唔係
phd點會講GPA而唔講publish左咩journal
BTW NGAI TAU KOK!?
唔洗搵升學agency or 搵人幫手寫personal statement?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞