Wireless Headphone 無線頭戴式耳機討論(2)

662 回覆
5 Like 2 Dislike
最近買咗Momentum4, 隔音效果真係好一般
開完ANC, 搭巴士後面啊嬸講野會聽到啲啲
音質聽耐咗,暫時冇想像咁好,EQ過亦好似分別不大

不過搭巴士都應該夠用

想問吓有線頭戴式耳機
TDK ST750

主要用來聽 遊戲soundtrack 或 日本動畫歌曲 會是好選擇嗎?
我都係最近買
係咪完全隔哂就一定唔係架啦
但個隔音我坐鐵都夠用
見到price xm5 水貨做緊2138好吸引
諗住買隻係屋企夜晚睇戲用,有冇話邊款好啲?
呢個價錢買到koss

分流返去 headphone post
[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(87)
https://lih.kg/bALfmiU
各位師兄早晨
無線headphone 理想budget 2k以下 over budget最多3k
平時淨係拎黎做gym用
對美觀無要求
純粹希望戴得舒服同音質比較好聽
請問各位有冇推薦
今日入手左px8
正撚到
momentum啦
諗住px7 上上focal bathys 但暫時因爲外觀想揀h95 但出左3年
買左隻Creative BTW5
搵埋兩款唔同usb c to lightning既轉插
但插落iphone都係彈左呢個
有冇巴打知要點整?

呢舊野唔係for PC咩?
但post 1見到有ching用converter係連到落iphone
上網搵咗兩下,可能唔係每隻lighting to typeC 都可以support到果隻BTW。同埋我見人要用官方果隻lighting to USB A再駛轉接器最後駁BTW先work
isee 等我聽日買黎試下先
如果Budget within $5000
建唔建議買B&o HX 定有其他更好嘅選擇?
只係用iPhone聽
想放momentum 4
買左一個月唔夠
聲幾好 但anc真係好唔掂
都心動想買XM5,但怕香港用會好熱🫠
唔該晒巴打 我有上Carousell睇過
見$5000budget 其實可以直上H95 但係係水貨
自己1516緊 唔知買唔買水貨好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞