Wireless Headphone 無線頭戴式耳機討論(2)

662 回覆
5 Like 2 Dislike
creative jam v2, 美馬2舊幾
有冇人用xm5?
我用緊既時候如果鬧鐘響會變左電話喇叭出聲
唔知邊度可以改返
想問有冇人用緊px7 s2e?
想問你地搭地鐵時如果企近車卡接駁位嘅降躁降到幾多?
有,過幾日試下,平時好少坐地鐵
Focal bathys vs px8
會點樣揀

試聽後者好鍾意,但硬係覺得好似Fashion嘢,係咪真係咁好呢
試聽前者唔鍾意,但硬件好似好有料,懷疑是否Demo機唔夠好
揀覺得啱聽個隻
同你一樣
長戴感覺px8無後悔
如果有最尾嗰句既疑慮
不如試下其他舖頭既demo

利申 早排先鳩睇完一輪評測同包膠之後盲衝px8,好滿意
聲唔知,但講樣我覺得Bathys靚d
搵日去試下聲先
居然降到好多
想問下音量開到幾多成?用手機聽?
我用過係係接駁位好應聲,降躁好似冇降咁
我毒撚淨係識得去星際試
仲有邊度舖頭大方俾人試
理論上間間都歡迎你試既
有啲舖頭真係幾有距離感 當然最大原因都係我毒毒

好似舖頭入面長期坐住幾個人 唔知係客定朋友高談闊論 自己完全唔會想行入去打攪人 例如信和入面轉角位嗰間 每次行過見到都會諗你哋係咪做生意
同埋有啲好似齋賣 唔係好覺佢有預備demo俾人試咁
4成左右
iphone
肯定隔到幾多,有少少喜出望外,但人聲就隔得唔多
灣電
btw B&W 一定唔會隔到零噪音
但普通聽歌夠晒
可能我要求唔高
唔好怕,有禮貌問下就得
新手第一次買藍芽耳機諗住買 mmt4
平時7-8成時間係室內/屋企PC WFH用
我PC無藍芽, 如果要用wireless功能就要再買個接收器
想請問下音質方面
1. 買個藍芽接收器插PC連藍芽
2. 用3.5mm音源線接PC用
3. 用USB線接PC用
邊樣會最好呢?

睇reddit 有人話要用AptX-Adaptive Bluetooth transmitter
但完全唔知咩嚟一頭霧水
有冇用緊 quietcomfort ultra headphone 既巴打, 你地搭巴士有冇遇到破音既問題, 架巴士一震就破音, 搞到好似斷藍芽lag 機咁, 係咪唔正常
想問大家,知唔知 xm4 用係 iMac 2021 到既藍芽 latency 問題嚴唔嚴重?因為剪片用,驚 lip sync 問題,唔該曬!
買集creative藍牙5.3發射器, 音質方面答你唔到,睇你用咩耳機,耳機直插電腦音質差,買千零蚊入門一體機dac會好好多
最後試多次focal bathys
都係冇買 唔岩自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞