Wireless Headphone 無線頭戴式耳機討論(2)

662 回覆
5 Like 2 Dislike
降噪為主 邊個款比較好
Xm5 ultra?
有冇巴打試過bose wireless
用咗半年XM5,輕同方便易用,降嘈好,但有時覺得Over咗,好唔自然,反而通透我覺得幾好,聽嘢仲清過唔戴,但硬係覺得啲音質差緊啲咁,有啲玩具Feel

最後轉咗Bathys,價位唔同,其實冇得比較,Control傳統啲,但啲聲好好多,同埋可以玩下個USB DAC,但同XM5比係重好多好多...

有試戴過PX8,音質唔會差Bathys好多,同埋細隻啲,但Bathys減咗價,感覺抵玩啲,PX8啲特別版會再貴啲

冇試過PX7 Se2,但如果3K內筆直,我覺得可以同XM5比較下,始終headphone都係親身試好啲
想買airpods max做聖誕禮物 點睇
自用
呢個budget 買Bathys好過
Final UX3000 有冇人玩過
急住買聖誕禮物個時聽過下(幾十秒咁),tone balance 幾自然,偏亮,唔會勁多bass不過都夠
喂屌,正常入黎問呢個送比女好唔好就見到你
我自己有XM5,早幾日見屋企人買左PX7 S2E,我拎左黎試
PX7 S2E 我覺得好過人聲XM5,但係低音好似無咁勁

Fb見到,真定假?
真,衝
冇人講日本限定嘅ath-hl7bt嘅
你老味大牌子會唔會減到一折賣俾你啊用下腦啦傻閪
想買返隻無線headphone 屋企連電腦用,都係聽歌睇戲打機嗰啲
其實都係想買sony wh, 只係掙扎緊xm4 定xm5
部電腦冇藍芽,就諗住買creative bt w4 / w5

點知睇睇吓先發現原來xm4 同 xm5 得sbc, aac, LDAC, 冇aptx
google 咗少少,又好似話windows 10 出唔到aac
想搵部嘢出LDAC 見有巴打話得 fiio bta30 pro 係work,但又話部嘢成日斷QC 唔好,同埋都貴 好似唔係咁抵玩

即係話如果我買咗xm4/xm5 駁落電腦就只係得SBC

想問問呢度有冇巴打都係就咁連xm4 / xm5 落電腦行SBC,覺得啲音質點?
同埋會唔會delay 得超勁?
WIN10 可以LDAC, 我就是成功的例子

https://www.bluetoothgoodies.com/a2dp/

打手巴買headphones 畀人咁rich?
台灣都有 唔係日本限定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞