Wireless Headphone 無線頭戴式耳機討論(2)

662 回覆
5 Like 2 Dislike
想係屋企帶黎長帶睇戲,有冇邊隻唔會咁熱/攰

用緊BOSE35 帶半個鐘都覺得攰
想問下大家: 如果論音質,XM5 或者 Bose QC ultra 或其他牌子 大家會點揀
Nakamichi OW1100ANC ANC
JBL Tune 520BT On Ear Headphone
Nakamichi NHP-X2

我搵到呢三隻都係$300
邊隻好
定係都係是但買
Cleer Alpha點睇?
見冇乜討論
唔見咗隻WF XM4 諗緊試唔試下玩headphone
想問而家WH XM5係咪合適入手時間 定係應該等下一代
ANC

無ANC/ANC弱
Sorry睇錯po

Bluetoothオーバーヘッド型ヘッドホン(1万円以上2万円未満)

金賞
FINAL

UX2000

受賞
AKG

K361-BT-Y3

受賞
SENNHEISER

HD 350BT
Bluetoothオーバーヘッド型ヘッドホン(1万円未満)

受賞
SONY

WH-CH520

受賞
JBL

TUNE 520BT

受賞
JBL

JR310BT

受賞
JVC

HA-KD10W

受賞
KENWOOD

KH-KZ30
筆直1500內,純粹想出街聽歌又唔想入耳,有冇推介🫶
麻煩師兄
UX3000?
唔該想問下大家會推介邊款
budget: $2000頭
主要都係聽下流行曲,prefer低音勁少少,同埋驚有耳壓問題,過兩日會去星際睇,不過都想聽下大家意見先🫶🫶🫶thx~
PX7 S2
Bose QuietComfort
Momentum 4
WH-1000XM5
你好似唔太concern降噪
bose首先淘汰
想問下sennheiser momentum 4 anc係唔係真係咁差?
佢同埋xm5之間唔知點揀好

senheiser音質啲人話好過xm5
但係anc好普通,俾xm5遜色好多
音質同埋anc我都好重視,唔知應該取捨邊個

我平時聽開本地歌多
一係就周國賢,一係就rubberband同埋kolor(kolor嘅歌我大多數聽live版)嗰啲
間唔中會聽下indie嘢同埋instrumental嘅歌(e.g. 話梅鹿)

如果用嚟平時返工放工聽,喺屋企都會用
想問下大家推薦邊款多啲
如果用嚟平時返工放工聽,喺屋企都會用

補充:返工放工小巴巴士同埋鐵都會搭
唔該師兄🙏 但S2e 有啲out budget,唔知仲會唔會有其他推介呢?
同上面嗰位師兄一樣s2e稍為有點out budget
我而家用緊AirPods pro 2,就係想買返個耳罩式
如果學你話齋m4係7分,咁AirPods pro 2又有幾多分
因為而家用AirPods個降嘈其實還可接受(係有時候會覺得唔太夠)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞