美股認真討論區 MMMCCXCIX

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
香港係國際城市
不過香港人接收嘅資訊係窄到不得了
其實call 一早多過put 根本係派錢 gogogo
2023 sh good equity

仲有幾多人包坳頸
點睇迪士尼成個月都仲係88-89度妹緊
市場有大量燃料
點解唔去買IT 巨頭去買黑人魚公司
依家要搵有料中層係好難 呢個殘局好難搞
你睇下班70後 80後
拎bno 去英國有幾多笑料就知
熊軍: fair price我睇90
若計及是次交易兩次交易佣金,以及買入印花稅後,實際微賺約2萬元,加上樓契轉讓等律師費用,可以說是平手離場。

平咩手
未計埋計埋咁多年管理費+差餉
所以而家低層要趁最後呢個機會升職/搵埋最後呢一水
遲吓搵哂班支那人落黎坐正之後以後冇運行
佢有冇short 人仔? 有就肥肥
特斯拉1日通過官網及社交平臺宣佈,用戶購買全新Model S/X兩款車型現車,即可享受3.5萬至4.5萬元不等的優惠福利。計入優惠福利後,Model S 雙電機全輪驅動版77.39萬元起售、Model S Plaid三電機全輪驅動版98.89萬元起售;Model X 雙電機全輪驅動版現車價86.39萬元起、Model X Plaid 三電機全輪驅動版現車價101.39萬元起。
升左咁撚多 寧願唔玩都唔入去接火棒
求其出個合作新聞股價又會升啦
業績 = joke
賺租
3年前你地唔係咁講格
vcp 呀, sh 呀,跌俾你入
宜家又忽然緊鎮?
唔是我
但Elon Musk 上份業績之後
講到明就算犧牲Profit margin
都要搶市佔率

所以市場理應已預期profit margin會下跌
而且T 車profit margin 本身已經比其他廠既EV 高出一大截

即係就算自殘都照贏
重未計叉電網絡準備一統天下
淨係睇EV 生意的話
T 車既龍頭地位好難俾人郁到

至於睇唔睇好整體EV 市場就係另一個層次既討論

Clss ak
唔講以為係索馬里
夾到去20%都得
有無人知musk個project omega係搞乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞