美股認真討論區 MMMCCXCIX

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
星期一熔斷
止蝕係好難 我22年玩到懷疑人生
Soxl $30溝完又落20 20溝完又落10 再落6
依個過程好撚辛苦
65% voo 35%tqqq 入tqqq算
大市9升佢就跟升 唔會話咩拉完appl 拉meta 攪到有時跟升有時跌咁
Next week drop to zero
2023過左半年
你都未肯 sh good equity
求求大家唔好燈
要講反話先靈
next week to the moon
事後講點講都得 3500係底 唔係3200 2800
最重要係確認牛市之後成功轉牛軍
而唔係比人夾到5000 or空倉得個望字 之類

最近3次熊市都無熊3 今次衰退熊市果時 我熊1就入重貨算
可能今次又係無熊3 到時等熊3果d人又比多
牛軍 gel 定頭
每逢到假期無開市,熊軍就好自信
你地班人講左成年乜野「終極一跌」
我講講左100次,2020 deep v 係只係因為qe
今次嘅底只會係w
熊軍真係唔抵可憐
到時無得估摸底 只有用策略
大市已跌20% 就先入50%tqqq 50%voo
大市繼續跌30%就轉20%voo 去tqqq 70%tqqq
大市繼續跌40%就全轉 tqqq 其間無限月供tqqq算
Bad news 經常係假期出現
但開市又係升
tqqq 攞嚟呃契弟嫁咋
咪係佢
唉星期一實升
金銀號
大市咁傻升法 到時果D MEGA股熊市應該都會大跌超過50%~80%
而且下個熊市應該唔會只跌20% 5000 跌到4000見底 話衰退搵鬼信
到時當大市2003咁處理算了 大跌就入 反彈就食 等信號OR跌 30%+算
咁大注
噤多「應該」
係就唔洗上嚟up 啦

牛軍好食糊喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞