美股認真討論區 MMMCCXCIX

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
長假期都咁熱鬧
呢啲位冇突發嘢回唔到 到個個上晒車追咗貨先至會回

玩到悶啦
咁我去訓先
真係諗唔明 岩岩開始玩期權
追曬啦, 準備跌得
美聯儲古爾斯比:通脹正在下降,但仍遠高於目標,而且比預期更持久。

美聯儲古爾斯比:如果勞動力市場過熱,將難以降低通脹。

美聯儲古爾斯比:商品通脹下降的速度沒有我們預期的那麼快。

美聯儲古爾斯比:加息對經濟的影響存在滯後效應。

美聯儲古爾斯比:我們正在努力弄清楚加息是否已經足夠,或者是否需要進一步提高。
又熊彈
咪又係升
買買買
你上網睇下aapl同msft個balance sheet啦
aapl嘅短期債務,只係現金嘅一半
msft就仲on9,短期債務只係現金嘅6分之1
枝week
妹住呢到收下個禮拜又再扯多一千
加到10厘息都唔理架啦
我地連登就係要Fight with Fed
總之就係買Tqqq 傻閪先做淡
NQ控盤控到冇晒心跳咁
開發新科技時洗撚借錢咩

你自己講完咩 自己都唔記得,好難討論啵師兄, 都係 講返gogogo 升升升算吧啦
但kc啲range闊過西隧,好難錯喎
佢話bitcoin 會14000至40000上落市添
我地hsi 15000-35000 都係上落市
賺錢點解咁難
你睇下利率期貨𠵱兩個星期點行先啦
Fight with Fed
屌你老母個市唔撚跌就Fight with Fed咩
on9
再見咁多位手足
Market 都錯唔晒 事實個 CPI 冧緊
msft佢係好穩定咁年年都傻六分一左右嘅短期債務
即係你有100萬現金嘅存款,月薪12萬,每月碌卡數買嘢買10萬,出糧就還10萬,下個月又碌10萬
咁算唔算「窮債仔」先

因為啲報表得大數,冇再細分啲項數,同冇寫有冇利息
我估計呢啲「短期債務」都只係向零件商、供貨商攞咗貨未夠期找數嘅數期嚟,未必真係有息銀行借貸嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞