[D486-] 抗俄衛國 163: 俄羅斯內戰

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
澤仔:必須撥個冷水,烏克蘭主力未出
布林肯去完中共無野傾到.
拜登叫習獨裁者.死都唔改

你估老美之前,知唔知華格納會叛變.
(時機太巧合)
內戰唔計
每次發生大事
再睇番前幾日, 國與國之間點佈署同捉棋
個感覺好正
諗著炸三條橋阻入莫斯科

Russian military say that if the Wagner PMC continues its movement, the Russian Armed Forces will blow up three bridges across the Oka River to protect Moscow.
#RussiaIsCollapsing

https://twitter.com/euromaidanpr/status/1672539289236787201?s=46&t=6_n_h_oUL41eq3AkCYnNiQ
唔關事,Wagner自己有防空
https://twitter.com/CalibreObscura/status/1672534220122599424?s=20
Pantsir-S1
唔係掛自絕?
隨時各據一方喎
反而李強依家可能係歐洲暗啊底賣埋俄佬一份
依家睇俄羅斯內戰,俄烏戰爭D真新聞.
真係好睇過戲
中共/香港可能係下個劇本主角
(睇路)

https://lihkg.com/thread/3425096/page/1
布林肯訪中>反面拜登叫習獨裁者>瓦格纳攻莫斯科(似有關聯)
好似都有配備鎧甲-S1防空炮+導彈
瓦格納回應普京:士兵不想死在絞肉機裡

16:20 在普京發表全國講話後,瓦格納通過其電報頻道回應普京講話,稱所有中下指揮官都完全站在了最有前途的政治家一邊。普通士兵支持瓦格納,不想死在一年半以來紹伊古(國防部長)所安排的血腥絞肉機和協議裡。於是,一邊檢站的180名士兵放下武器,拒絕干涉瓦格納在沃羅涅日地區的行動。

幫普京=去烏克蘭做炮灰
我係士兵我唔加入華格納
我都食花生啦
現代戰爭, 一條河既阻隔都唔算太難搞啦
離間計
僱傭兵嘛,請未有囉

全球咁多退役空軍,總有人會得閒想揸戰機炸下莫斯科
唔夠打先咁做?
就算唔加入,唔阻止都好

最多加多句 god bless you sir
打錯對象

When entering the town of Boguchar in the #Voronezh region, the russian Guard shot a car with civilians. They thought that #WagnerGroup was there, but it turned out that a family from #Rostov was taking their daughter to a competition in Moscow.

https://twitter.com/euromaidanpr/status/1672542711910367232?s=46&t=6_n_h_oUL41eq3AkCYnNiQ
不過獨裁者眼中唔阻止同加入叛變冇分別
事敗嘅話一定清算
最攞命係羅斯托夫往東
係伏爾加格勒 當年嘅史達林格勒
距離都係得100km多啲
隨時炸得

當年香港雜牌軍都守到18日
睇下首都戰可以玩幾耐
wagner都冇得退喇,普京直頭話佢地叛國
南北分治,蛾國今次真係解體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞