[D486-] 抗俄衛國 163: 俄羅斯內戰

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
普京本身有俄羅斯,先有野心想要埋烏克蘭
wagner本身乜地都無,衣加突然有俄羅斯,應該足夠?
似平亂制頓,休養生息拎民心
其疾如風
唔炸民居都可以炸公路 但而家完全冇乜阻力 正常啲輕裝甲車都要入油補給 而家直程roadtrip直行直過咁
幫手燈喎,光頭佬話唔該晒
呢啲先係閃電戰呀
紹伊古
成班唔跟國防部ORDER?
哥尼斯堡
世上第一個攻陷莫斯科既人
拿破崙有佔過,不過乜都冇
咁搞法莫斯科會唔會變新喀布爾
https://twitter.com/visegrad24/status/1672587576690065414?t=YnDEd8gZG_cvgdfw3Jc3pA&s=19
似唔似當初頭幾日烏克蘭啲有錢佬齊齊走佬咁
喺烏克蘭既俄軍仲有冇心打
俄軍叛變既誘因其實都係唔想打仗啫
如果成功政變完,俄軍可以收兵啦
prigozhin當然係戰爭罪犯, 但係打仗上佢唔係總司令, 勉強講唔係佢主動話要侵烏, 而過往真係侵烏嘅過程wagner呢個犯罪集團亦都有軍功而且「好過」正規軍, 換句話說佢
1. 可能係對烏更大威脅, 同時
2. 軍事上比putin最少稍為理智, 因為本來就係收錢做嘢, 唔係迫啲人入伍, wagner應該尚有一啲軍人級數嘅外國人撈緊
重要共產黨的
Prigo個宣戰聲明表明會繼續打烏克蘭
英文翻譯
"After we finished what we started, we will return to the frontline to protect our motherland.

Presidential authority, Government, Ministry of Internal Affairs, Rosgvardia, and other departments will continue operating as before.

We will deal with those who destroy Russian soldiers. And we will return to the frontline."
本來佢哋不滿Shoigu係因為佢哋覺得國防部打烏克蘭辦事不力
當蒙古人死
我驚係咪要揸返的士?
臨時政權穩定到先算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞