[D486-] 抗俄衛國 163: 俄羅斯內戰

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
呢舖今次真係要強力譴責烏克蘭收購晒所有爆谷
鄭立老師
咁又唔好,起碼好似故宮咁俾人參觀吓都好

𣎴過入面住啲人最好就收哂皮啦
prigozhin系可以係對烏更大威脅, 我回咗帶, 但係真係唔係正規軍,
兩者一路不和本來都係俄聯邦一路戰事失利嘅主因之一,
我就算putin exile咗(即使仍然喺俄境), wagner變成正規軍, 其他俄軍軍頭都唔一定要聽佢講, 因為本來就唔係民主制度嚟

於是回帶上述討論, 就會係呂布VS董卓之類嘅比較, 根本冇得估邊個繼續主導前線, 同埋有冇可能整合兩者, 根本冇人有統力整合, 以上兩個都冇統力
勁過打風DH
係咪有啲人仲get 唔到發生緊咩事喺度問民主選舉美國點解唔出聲之類嘅問題而家係俄羅斯內戰開宗明義軍事政變呀大佬
國都叛左重理你咩法律,指住佢話犯法係冇用㗎
佢見到普京咁分分鐘發作又整治軍頭
唔係只講呂布VS董卓, 或者袁世凱
而係要朱隸嗰隻, 收咗對家檔, 而諸候(諸王子)唔反先掂,
今日講緊你要要返成個大明江山兼且打埋瓦剌
(自知荒唐類比, 純粹咁講, 烏方絕非瓦剌)
睇下其他地方啲軍政府幾撚惡
5毛仲唔問攻到莫斯科未
軍政府最終只係一個死loop嘅循環 只係落一個上一個
俄毛最新反應係 攻陷左莫斯科先算啦

烏克蘭反攻半個月進度圖
https://lih.kg/AgPszaX
痴線推得勁快
都話今次show 到外國勢力犯我中華係幾咁妄想症
小農思維成日型住人哋茂你啲垃圾地攞去耕
人吔真係冇興趣
Pre 8 未?
支持普京既同支持華格納既群眾隻秋啦
果然係戰鬥民族

https://twitter.com/visegrad24/status/1672601801168760835

Street fights have broken out on the streets of Rostov between pro-Wagner and pro-Putin supporters.
羅斯托夫街頭爆發了親瓦格納和親普京支持者之間的巷戰。

打佢老母
好似仲未有俄佬走佬車龍睇到?諗住係現場食花生
所有蛾羅斯post全部唔見5毛
得鳩龍閪水係出面lone war緊
今鋪真係一戰封神
而家係時候問返班五毛
想請教下,有無邊啲消息可靠、跟得貼嘅twitter page推薦可以追下?
putin就本來民選, 唔係junta, 本來個平衡係有medvedev同軍頭, 軍頭聽佢發司令
由佢要動用wagner開始就係自種禍根, 我會估緊會唔會似Omar al Bashir咁, 或者利比亞咁
俄聯邦由文人政府淪落到北非軍閥政治嘅級數, 有軍力者勝
belarus一方面係傀儡, 但都唔係畀自己啲軍方脅持

如果睇junta勢力可以大成點, 除咗非洲個別, 可以睇埋泰國緬甸, 就會係軍佬主政, 衰得過putin呢種有實權嘅文人(算係啦)領袖
咪整囉
歷史上只會越整治越廢
人地揸晒槍仲敢出黎pro putin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞