[D486-] 抗俄衛國 163: 俄羅斯內戰

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
US says Wagner coup is ‘real’ and ‘serious’ as White House consults allies
https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/06/24/wagner-coup-russia-us-reaction-joe-biden-vladimir-putin/
Archive版bypass paywall
https://archive.is/JFotd
人哋有槍軍政府
戰壕都掘唔切
烏方根本冇可能同俄軍或者wagner談判, 兩邊都係俄納粹
而medvedev一路都只係putin嘅跟班, 只係個好勉強, 冇魁力, 冇軍力嘅繼承人人選
不管俄聯邦內亂如何發展, 頂多只可以有個鄧尼茨嘅人馬出嚟, 最理想嘅話無條件投降至掂(不過盟軍冇咩理由要軍事佔領, 莫斯科都冇外人想take over)
全世界都忍住笑
普京冇廢既必要
佢既政黨就係最被動個一方,手下又無兵
佢支旗就算穩唔住其他軍閥
都穩得住個社會同行政機關
過一排又總統大選,實在冇理由廢總統廢憲法
挖自己個墓啫
調返轉 普京身邊大把廚房佬D親信就真
條友好似料事如實咁 克宮D料第一時間收到咁
呢場內亂只係花生, 最重要係唔好搞到烏方同盟國
烏軍(西方condition下)最大可能就係奪回所有失地, 留喺1991年邊界睇住暴虐鄰國引火自焚, 係咁多
某個白痴國家 先會咁講
呢條煲老耦嘅垃圾出唔出聲無乜分別
過往俄軍頂多係話belarus度擺核彈, 至今都(亦都唔似有可能)喺烏四州擺核武或者真係玩核, 講緊未玩核個首都都就快失陷
姑勿論邊邊贏, 都係自傷元氣, 四州嘅俄軍, 我點估都係守唔到好耐, 守嚟把撚咩(又諗起條Abkhaz俄軍, 大家好耐冇見我入本帖)
去咗聖彼得堡啵,係咪應該分班人過去
遲啲又可以做拍戲題材
訓醒真係莫斯科見
去海嵾威啦 東俄羅斯帝國
搵刁大大庇護 做個俄王
如果普丁調兵救
烏軍有冇機直剷入克羅米亞?
阿共仔都冇出聲
最理想情況係俄佬內戰持續一段時間 烏克蘭有時間收復失地同準備防守 不過今日俄佬中門大開到咁唔會抱有期望
時速30公里 向北移動 直趨莫斯科一帶
中心軍力大約2.5萬並持續增強

2.5 萬都唔係細野
習近平條傻鳩嚇都嚇死佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞