一人一個五官接近完美標準既女藝人

851 回覆
417 Like 451 Dislike
米雪都上過下一線嘅, 但D牙唔靚, 已唔入呢個list
呢個圈唔離婚我都算
因為大家對女明星靚嘅標準低,所以質素參差爭議大,偶像派實力派界線模糊,偶像派唔一定靚女,可能因為cute因為型有品味夠潮而做到偶像派,同埋女仔嘅cute可能唔代表靚,男仔嘅cute多數靚仔先得,做到男明星多數都有啲質素,如果冇質素已經去咗實力派,而靚仔幾有實力都當係偶像派
都係得林青霞
王菲係靚,但佢嘅樣係優缺點極明顯嘅唔入而個list,需要適合髮型,唔fit就炒車
香港:李嘉欣、張柏芝、阿嬌
日本:北川景子、坂井泉水、新垣結衣、佐々木希
韓國:Bora(YouTuber)、李英愛、允兒(潤娥)
如果嗰女仔對眼好細,差唔多成條橫線咁滯,但係其他嘢都靚,剩係戴咗大眼仔,就已經靚,咁仲算唔算靚女?
有冇例子先
點為之高?鼻唔夠高就唔係靚仔靚女?
對眼唔靚
咁有啲人靚唔係五官靚而係夾埋一齊好靚五官拆開嚟分開睇唔靚如果鼻單獨嚟講,高長(又唔可以太長)直窄差唔多缺一不可(女嚟講,男仔鼻大ok)先可以叫做靚,唔高唔係唔得,但正常嚟講起碼唔可以扁或冧咗落嚟咁
歲月不饒人
唔戴似死魚眼差唔多一條線加眼腫,但係戴咗大眼仔加眼妝就變咗樣咁眼

https://hips.hearstapps.com/hmg-prod.s3.amazonaws.com/images/fotojet-18-1601108964.jpg?crop=0.498xw:0.997xh;0,0&resize=640:*
簡單嚟講,啫係一定要鼻直窄長,高就唔一定,但就唔可以冧同扁,啱唔啱?
我加多樣, 唔可以露鼻哥窿
經典例子, 王祖賢劉嘉玲
有冇正面相呀, 就咁睇想張相, 都影到佢個嘴咩左wor
盡咗力,冇啦喎,全部都有少少側影,就就番大細面同歪面,同依對眼一樣

https://i01piccdn.sogoucdn.com/a08c9f037943500f
冇露鼻哥窿,啫係唔一定鼻高啦
好似上樓ching所講, 最基本要直, 唔可以扁或冧, 然後唔好露鼻哥窿,
有D人要鼻頭有肉, 唔可以太尖, 不過有肉呢度好難定義, 我就唔加落去
我話佢唔靚就呃你嘅, 反正唔識佢,
但過目必忘
佢係眉同眼執左老豆—>亞洲人眼
但鼻同咀都係偏呀媽—>高細鼻+細嘴

所以變左係好靚女既亞洲樣

如果隻眼似多啲呀媽
個樣會明顯再mixed啲
個感覺會唔同左
會似李嘉欣果種
冇咁清純脫俗咁
又係wor, 佢眼同嘴都唔似老豆, 亦好彩唔似老豆,
前世做左幾多好事, 今世先執晒父母最靚嘅部份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞