機械人產品綜合討論區 #30 謝絕老翻同炒家 歡迎互毒 BAMDIE死貨地獄

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
佢一年出一隻
仲未計中間可能加啲改色版/dlc,就算開訂都仲要等派貨

呢d圖睇完就算唔好咁上心
唔止一年呀, 4G到宜家兩年KING J DER都未出貨
5算都貴貴地
我本身預千頭
買就一定買,部star戰機你都可以話等遲下鎚仔果隻
但鎖地車同火車呢?點買呀?點合假GGG
有無人會買機神霸界王?
我真係好好奇
遲下分開出掛,散裝
超合金魂就可能會出隻假野
有訂到
但睇佢呢條機神line好似又有超火炎達古奧
考驗勇氣既證明 有個原色頭換係吸引 不過隻橙色有啲搞不掂
yen價貴左港紙反而平600
唔知會唔會出透明綠
勇者聖戰啊
有得合體同無得合體
真係等個仔上埋大學出黎做野佢都未出啦
有時都睇化左,尤其人老左買玩具既心力都大大削減
仲要等多三四十年哂氣啦,到時仲有市場先再算
即係香港光明正大咁賣老翻都唔會比人拉
唔係唔會俾人拉
而係舉證難度
首先要prove到件貨係老翻/拎撚咗你個商標嚟用先
而家咁樣成品同模型要砌己經唔駛告
件老翻生產唔係香港, 係香港係咩都做唔到, 最多只可以係街鋪見到報海關睇, 但無背景香港執法機關有幾為市民服務大家都明.

Bandai咁惡係大陸都唔夠支那人玩, 都係個句, 會玩老翻既人唔係佢既目標客群, 出好自己野自然有fans比錢支持
到左今時今日都做要叫人買正版, 真係好倒退

不過之前個隻千值gggg老翻模型都唔係好hit , 唔好提就得架啦
到今時今日你都未明白買正版嘅真正意義係咩,呢個先係真倒退

每一件玩具嘅設計,係需要經費的,如果無正版收入,就無錢設計,咁就無新嘅正版,到時候你想有正版俾你老翻都無啦,你仲邊有老翻你買
你諗多左, 我意思係話到左今日都仲要講正版翻版, 係好倒退既事, 見到翻版全部無視就得
hea做係咩意思
Sor ,誤會一場
佢係引住“hea做”
姐係再做好d,太精細ge野唔係話copy就番到出黎
好似機神4G,左手個防衛開花老番模型都係copy唔到
都係個句人大咗
有能力就買正版
無能力就唔好玩

都唔明點解咁多垃圾係個fb gp 表揚自己買老翻嘅行為

所以gp 都退埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞