點解連登仔成日話做女人係easy mode 但又唔肯變性

235 回覆
61 Like 469 Dislike
個批都係alpha

但係alpha唔係單指呢批人
不嬲覺得考試應該考埋體能 唔分男女
On9
睇下onlyfans最top個批男人幾多人訂閱先啦。
個班人係族群入面既alpha無錯
但兩性動態就未必係
YWNBAW
做trans直程地獄mode喎ching
我純粹話DSE overall係女人考得好啲咋喎
幾時又話男人廢
俾啲自信啦 玻璃睪丸
我同意有呢啲情況
但呢啲其實都係受男主外女主內傳統思想影響
先會expect男人要俾大份
要改變呢個情況先要改變社會整體大男人思想
但唔覺嘈嗰班人真係有呢個覺悟

連登仇女一邊又唔滿意男人俾大份
一邊又要貪口爽話女人地位太高
女人社經地位唔提升點出返自己嗰份呀?
然後繼續話女人唔deserve人權要返去洗碗
女人要人埋單又屌佢係雞
精神分裂
哪有錢變咩 你老母
我無想比較男女賣相邊個易賺啲
我淨係話做電子性工作個社會成本根本高到只有極少數女性會投身
用賣相賺得多呢啲apply唔到落多數人嘅嘢嚟講所有女人easy mode咪站唔住腳

講女直播主賺錢易啲又係apply唔到落幾多人
呢樣嘢好性格外貌能力主導
所以根本無大批女性投身直播主
因為佢對一般女性嚟講無特別易

唔覺得係咪easy mode應該成日用男人做同一樣嘢嘅話係咪難啲去對比,係易啲就可以話全部女仔都係easy mode
如果一般人根本唔會做、無特別易嘅話
咁你一個easy mode摑晒所有人咪唔中肯
要搵某樣嘢男人做會賺多啲、多啲優待、受少啲社會輿論壓力一樣有唔少
咁係咪可以因此就話男人就係easy mode
你都係食橙食少d橙皮啦
屌你老母生鏽閪淨係喺度捉字虱
咁你用DSE女仔普遍考得好過男仔想帶出乜野啊?
帶出你個閪用鑽石造好撚堅硬咁呀?
屌你老母啦,大男人主義你都講得出
好多時出街係女人要求男人比撚晒呀
點撚樣大男人主義呀
女人社經地位點唔升呀?
你老母777男人黎架?你自己垃圾爛龜就話晒全香港女人社經低。
成日係社會見到d心理唔平衡既肥婆就係呢d
自欺欺人
你點話人歧視都好
喺大眾眼中trans根本就唔係女人
蘇格拉底鍾意 #568426
看圖作文放Fake news仲要無撚咗影

點睇私人補習多數搵女人做?
算唔算係性別歧視?
我都賴得覆佢 好似冇乜意思
乜都拉大男人主義
明明香港男人好多都做狗
只不過啲女要做以前傳統男人比錢依啲好處
除咗女人私補easy mode之外,
咩咩幼椎園老師、公院以外男護士工作機會、麵包店員、商場詢問處職員

少女人做既地盤、司機呢 d都係少女人想做而產生既現象

消防、救護等紀律部隊係因為工作對體能有要求產生既現象

但女性人數壓倒性甚至只請女性既工作,
全部都同實質工作能力無關,
咁樣算唔算香港女人easy mode?

點睇大男人思想既日本
2月14日 情人節係女人送禮物?
點解d節日黎到香港係變哂男人送禮物同請食飯?

點睇大男人思想既印度
結婚係女人比禮金?

點睇大男人思想既韓國
成鳩日打女人?
「韓國刑事政策研究院的數據,
對2000名19歲~64歲的韓國男性進行問卷調查,家暴類型分為行動限制,暴力,性侵犯等。」

其中79.7%對對方施行過1次或1次以上的家暴

日本、韓國、印度女人社經地位係咪低過香港?
香港男人easy mode既話
咁日本同韓國同印度係咩料?

仲有前排19歲港男被阿婆老屈非禮,
判都未判就比人登哂個樣上報紙,
比人笑阿婆都搞,
結果有八達通紀錄證實係比差佬老屈,
你又點睇?
慘撚過做狗
你唔幫手拎野,你唔係男人黎架?
你唔比錢,你唔係男人黎架?
你搵咁少錢?你唔係男人黎架?
你老尾,條停經肥閪根本就唔知乜撚野叫大男人主義
你老母,香港男人係大男人一早打到你條豬閪入五豐行
你表現出黎係一回事

人地點睇你係一回事

你話自己係女人就係既咩
變性無得由幼稚園開始享受優勢
same logic :死亡都好易架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞