點解連登仔成日話做女人係easy mode 但又唔肯變性

235 回覆
61 Like 469 Dislike
大把女唔出樣賣相
根本冇你所講既成本
戇鳩樓豬
咩叫我想表達啲咩?
你到而家都講唔到男女分隊有咩唔好,梗係啦女人係既得利益者點會倒米呀
明明現況就係男同男比女同女比公平啲,咁都講得出講「遲兩年入中學」
咁喺等嗰兩年嘅男學生去邊?憑空變出生活費?Psychosocial needs/development 點搞?

而家講緊嘅係會有「高能力但遲開竅嘅男仔」畀「普遍早開竅(但Prefrontal cortex細)嘅女仔」搶咗位喎(aka派位方法令資源分配不公)
你條友為咗堅持男女同隊(男方不利嘅情況),竟然係建議要男人再用多兩年時間gap/讀書(=女人早兩年畢業)?

果然仇男毒閪講乜都係要優待女人,
要優待唔要責任自助餐咁,要食唔要肥
所有發達國家睇大學入學率/ 香港合併升中前都係女入學率高過男, 係因為語言發展同專注力差異

所以點解咁多人話要贏在起跑線要做大仔入學

唔公平個位係男性語言發育比女性慢, 咁既然慢咪遲兩年升中, 你12 歲升中無論派咩學校,你語言發展都唔會突然變好, 所以點解even分併派位前大學生比例都係女多過男, 再遠古時期data就無咩比較意義因為華人文化影響, 女人傾向唔升學

同埋有分男/女校已經係將差異性減低,講升中影響自己一世真係
我先唔想比人屌
呢串討論由頭到尾無人講過「升中影響自己/影響自己一世」
你呢啲delusional癲女人可唔可以唔好亂噏廿四
你個癲女人喺#48開始已經妄想緊「對方歸咎對方人生失敗(呢串討論冇討論過,都係你假設有)係因為升中派位」,咁鍾意FF得唔得架
其實語文女仔叻無科學根據
你咁講不如話實際上考試本身就係一個利好女性既制度
本來就係大部分女性既智商高過大部分男性智商
不過係有少部分男性智商高過女性,佢地係全人類智商最高既人 (連登仔所謂既alpha male)
男性人口智商本身分佈不平均、較女性闊
簡單來講就係20%男屬於全世界最醒 醒過全部男女
之後基本上都係女醒過男
所以係現代社會 唔係alpha male 既男性
唔可以靠先天武力、生理優勢 取勝
其實除非有得考武科 大部分男性都係loser
Alpha male都唔撚係咁解,又一個衝出嚟
師兄唔識睇圖定我唔識睇
條線高d唔係代表聰明
你張圖如果淨睇mean
係男聰明過女
點睇主流都係男人出街洗費比錢 同埋過時過節要男人送野比女人
同埋多數既公一份婆一份通常都係男比份量多啲

平時男既洗費已經多好多
仲要男人買樓出多啲
你覺得咁公平嗎
唔一定要武科
而係考試設計可以加入更多手動部份
特別係而家進入科技、STEM新年代
事實上需要更多砌機、砌機械人、手動VR虛擬實境控制能力、空間記憶能力、電腦人才
亦即
公開試必修科
本身就應該要改返做著重理工科
例如中英當半科
然後一科 數學
一科工學
一科電腦
入大學必須全部最低level 3
手動嘅考試部份唔會有任何性別差異
用同一準則
就正如語言科男女嘅評審準則唔會有分別、唔會理男性生理差異一樣

到時候
就一定到班死港女仇男女權人士嘈

所以一定係顯示出
本身就唔係男性廢
而係個考試模式偏向書寫表達
本身就係蝦男性
而呢個考試模式
喺而家呢個年代
更加係不合時宜
語言都已經可以用即時transate軟件解決到問題
書寫表達已經唔係第一重要嘅嘢
反而人類嘅科技、硬件要更上一層樓
就要依賴男性嘅高執行力、手動力量
男性嘅專注力同埋體力消耗嘅承受能力

簡單而言
而家大學班仇男嘅既得利益女性
只係食住一個既落伍、又對男性唔公義嘅考試模式
先至會口出狂言去話男性廢
其實最廢嘅係女性
女性冇男性保護係連生存都唔得
但女性懷孕只係天生生理機能被動式發生
唔主動做措施,女性由受孕開始就唔會阻止到生育嘅發生
而事實上懷孕婦女依賴住男性及丈夫嘅保護先會捱過到懷孕期
而男性保護女性
唔係被動式發生
係要真心願意去保護女性、承受生存風險
先會保護到女性

所以事實係
從來都係女人依賴男人去享受生存優勢
所有基建、設備、安全環境都係男人落手落腳主動去砌出嚟
而現今女性仲要爭取墮胎女權
本身已經欠咗男性
仲要主動去反生育
反生命反社會

所以女人有權力、地位、學識
就係會去摧毀人類嘅文明
極之邪惡
救命,啲會員(唔講特定邊個性別啦)喺留言之前可唔可以清楚自己噏緊乜先

一個就唔熟腦部發育、心理社交發展走去叫男學生要遲兩年入學;
另一個講嘅嘢錯誤演繹個curve嘅內容,仲要唔識一個term點解就攞嚟亂咁用

本來就係大部分女性既智商高過大部分男性智商

簡單來講就係20%男屬於全世界最醒 醒過全部男女
之後基本上都係女醒過男

張圖嚟自 Nyborg, H. (2015). Sex differences across different racial ability levels: Theories of origin and societal consequences.
係講緊17歲白人嘅數據
同一篇文仲有17歲嘅西班牙人
同17歲嘅黑人

根本就係配圖作文,唔見佢用黑人嗰張嚟講

連做歸納都搞唔掂,唔好爭住認叻講埋啲咩「邊個性別就係醒啲」
衝出嚟只會證明書係白讀,無心求真,只係為咗講自己嘅confirmation bias
Women ☕
變性咪hard mode
on9 問題
女人懷孕生子係天生生理機能
受精後就會被動式發生

女人如果唔特別主動採取措施
係唔會阻止到生育嘅發生

女人嘅所謂「偉大」及「愛」
係唔會因為佢去 被動式生育 就show到出嚟

但係,社會一磚一瓦嘅建設
房屋
水利交通
發電站
貨輪汽車地鐵
飛機太空船
仲有大至基建設施
小至日常家居嘅裝修、維修
都係倚靠男性力量
主動做行為出嚟
去完成呢啲建設同貢獻

男人嘅付出係主動
而且係具有「可證明動機性」嘅
所以本質就係,男人真係有偉大付出
男人嘅偉大係可見以及真正存在

但女人生育只係天生生理機能使然
係被動式發生
更未講現今女人將生育視為負累
不斷利用懷孕嚟扮慘賣慘
威脅社會比自己利益
女人嘅偉大唔見得存在

根本人類歷史
由始至終都係由積極發奮嘅男性
去用盡方法去氹班仇恨生育嘅消極女性
去生仔 而達去人類嘅延續同繁榮
(而從中,女性仲會識得扮哂慘情去要脅男性比更多利益自己)
而女性,根本就冇付出心,且自私
女人根本冇好偉大主動去「創造」男性出嚟
佢哋只係被動地、有收取男性利益地,去唔抗拒天生機能
最後敷衍地生咗呢度咁多隻仇男毒閪出嚟

而且
女性拒絕懷孕
唔代表冇方法令女性服從懷孕
所以亦唔存在「要靠女性首肯」先會有男性存在;
但相反
女性用盡手段乞求男性保護係事實
冇男性嘅保護
女人會由內心驚到喊
叫苦連天
所以事實係女人要靠男人先有生存能力

更更更未講現今世界
香港同埋連登班仇男女權分子
仲推動緊絕對墮胎權
想殺死哂啲嬰兒生命
反生命,仲邊有資格拎生仔嚟自我吹噓

本質就係男性值得更高地位、更多權力
更多發展機會
呢個先係真正公義
因為trans 就算跟足規矩參加比賽都會俾女權批鬥
始終唔係真女人
所以trans係真正弱勢
本身佢想有嘅權益已經比女人低
仲要畀班仇男女權Terf打壓
你哋可以見到最賤最有害嘅其實係女權
而唔係trans
唔係唔支持你,但係可以冷靜啲,打少啲字
道理說服到人就夠,唔需要長到令其他未有立場嘅人覺得煩擾
其實做女人要成功行easy mode都要投資咁上下錢喺自己身/樣上面先
男人肯放低尊嚴+用同一舊錢執執自己
去做鴨一樣可以二次投胎
關alpha male撚事
你呢件事本身就唔係同一比較點,
女人賣相 正常樣 正常身材識搵角度可能已經有好多客源。
男人賣相 要好靚仔 有咁上下肌肉先可能有人買。

同一樣比較點,就算做直播。
大家正常樣,本身無名氣,同樣係香港開直播。
女要上100人睇同男要上100人睇已經唔同難度。
就算大家收睇人數一樣,仲未計收Donate個量。

有幾多女仔可以由全職返工變全職直播,
又有幾多男仔由全職直播被逼轉做全職返工。
其實成個社會都係傾向保護弱者
甚至一d完全無工作能力既人
所以單由付出同收獲去比較男女平等
已經有少少問題

btw睇下最危險既工作咩性別做
同樣工種邊邊死亡率高d
就明白如果想同工同報酬
性別平等
需要行多一步既唔係男性
而係女性
樓豬輕度
尊重拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞