點解連登仔成日話做女人係easy mode 但又唔肯變性

235 回覆
61 Like 469 Dislike
費時同你講大男人係唔9認錯
你可以堅持教育制度係偏心女人既
我係一個最好證據中文全5**
你都係覺得你文法啱 無問題
係政府唔就男人講野方式
啲閪女人要咁樣兜真係好柒

佢自己講到明「連登仔所謂既alpha male」收窄咗定義
柒咗就話「alpha male 多過一種解法」兜,收窄完定義自己再開返

肉酸到,條友到而家都唔敢面對
當我係刻意引導連登仔
我個三篇research 你唔回應
大家咪係半斤八兩
最慘係你依家所謂favour 男性既argument 既最核心全部被人打擊
然後你就係度講alpha male 定義
依家topic 講緊女人係咪easy mode 男人係咪難d
討論完
程度可以演繹intensity/frequency ,牽涉一啲能力嘅threshold
明明我連之後例子都有用「程度」,你都係特登唔講「程度」兩個字
係咪你嘅例句入面如果有「程度」兩隻字,你嘅邏輯結構就會崩壞呀?
因為IQ、學歷、技能都有程度之分,而你嘅例句「有一條撚」同程度無關,屬於不當演繹

例句:
-我當你IQ有70(有=threshold)
-我當你有中六程度
-我當你有綠帶(跆拳道)程度
呢幾句嘅 「有」字係代表threshold達到咩程度

但係你嘅例句:
-我當你有一條撚
個「有」字係指「擁有」,「一條撚」唔係intensity/frequency,根本唔牽涉threshold

你啲邏輯
DSE語文科有幾大程度反映邏輯?
如果DSE有考核邏輯,咁啲大專院校唔使開critical thinking同reasoning嘅compulsory科啦
無端端又變咗有「三篇research」
「全部被人打擊」唔知邊度推論出嚟

跟住又開始講「半斤八兩」
弱勢嘅人最想就係打和
例句:
程度:考核後,發現佢日文有N4
程度:目測佢身高有185
呢度嘅「有」都係解「達到一定標準」
擁有:你有一個爸爸、一個媽媽
擁有:打開筆盒,原來佢有一支啡色筆
而呢度嘅「有」只係描述「擁有」

neuroscience無講錯,有啲人永遠講唔到正常嘅邏輯
問題係邏輯影響演繹歸納同推論,如果連「有」嘅用法都唔識分
連【你中六程度】 同 【你一條撚】 都分唔到
條友十足十係呂麗瑤咁
metoo咗先
然後查完無證據就潛水行咗去
無澄清無道歉無悔意
正垃圾
你柒到連【程度】同【擁有】都唔識分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞