有冇兄弟試過因為工作表現而炒過人?

247 回覆
57 Like 315 Dislike
咁最後有冇俾佢過probation 留喺度定雞咗
即係佢冇將呢件事擺喺心上,諗住hea陣先一陣先搞
hea hea下冇晒時間觀念
你係開佢波/好聲氣問多次 定:得啦唔使你印啦我自己印
同佢講
跟手extend probation
樓主出得post即係覺得好唔舒服,建議即炒唔好猶豫,最撚憎廢人同事,累街坊又仆街,坐喺度扮大佬又唔做野,你依家唔炒,佢好快變寄生蟲,賴死唔走
大學生開$9000做文員你夠唔夠膽請
又會懶醒
13-15k想要咩performance?

識影印,入下data已經夠了
炒薯條都有得唔過standard?
未過probate都咁垃圾緊係唔好炒啦,養足佢成世tim啦
想知咩問題?

唔比佢純粹唔記得咗?
Operational unit 一星期第一個分水嶺,之後係一個月就已經知幾多料;managerial grade 兩三個月都睇得出
咁咪Extend probation 比幾個月佢試先 真係唔掂再炒
想做好人少少咪提前同佢單聲 再借上頭過橋暗示下話佢唔會過唔到probation
比佢有心理準備先 或者佢都知咩事會自己識做搵下份工
我都想炒個同事 但我唔係老細唔炒得
40歲 教佢又話佢第一日番工
Ok咁我咪教緊你囉
教你一句問十句打斷人講嘢
然後啲嘢又做錯晒
唔識英文都算 中文都唔識
不如放過下我
我朋友公司最近都係請咗個咁嘅kam撚
聽佢講足成個月
做嘢柒吓柒吓
佢嗰行仲要係教書
好多學生都聽唔明佢講乜
佢上司好包庇佢,大機會係熟人介紹
咁嘅人都做到老師
唔達標準就炒啦好心
留佢喺到搞到其他人冇晒士氣
仲搞衰埋啲想讀書嘅人
多謝意見
我之前都係咁
本身只係要帶Marketing Team,諗住請咗個in-house designer,腦細in完佢就話要即刻請,因為好笑容
結果入到嚟啲圖做到勁柒,轉數極慢,同事完全唔想叫佢做嘢

我同腦細講話要炒佢,腦細叫我諗下係咪自己帶人有問題先
於是我話咁依隻人我唔要啦,你拎去用啦
過咗一個月,腦細即刻叫我快快手炒咗佢
同時佢已經話大咗肚,唯有轉咗佢去做Admin,十個月後生完即炒
都唔出奇嘅
官校?
佢覺得9K就夠嘅 何樂而不為?

冇人知你哋嘅expected係真定假。但如果你班人為咗有offer而做爛市,踩低自己就唔好係到埋怨人。
樓主間公司係善堂?我都想入了
直接炒。唔炒對唔住其他做得嘢嘅同事
咩行?
Deaf請唔請?
唔洗幫佢執屎就留住先
要就即炒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞