有無吸塵機械人介紹 (3)

1001 回覆
3 Like 22 Dislike
試過
問埋cs跟佢set過幾次
想問呢ecovacs淘寶買香港係咪用到?
唔識答,我怕煩所以買港行版
咁都關事,剩係聽過用到塞左管道,無水到

btw 見小米group有人講到用axe 都會塞,但我用左axe半年都黎,都so far 未塞
ching你都係keep住用緊?
想問呢你係淘寶買點樣用香港app㗎
我無大陸電話
我買果時叫埋淘寶條友幫我開ac
如果買d 水貨或香港鎖區既牌子(例如roborock)
唔用app 既情況下使用個表現會唔會差好遠?
例如會唔會出現認唔到路/儲存唔到地圖/次次清潔前都要認一次路等等呢d 情況?
咪係. 部機都比返我了. 但小米個邊無人覆返我個問題…
有可能,平時建圖好少撞
掙扎緊,屋企3房650尺,唔知買邊部好
X10+ - 最平,但單邊刷、無熱風烘乾、唔落得清潔劑、無得放水清底座、要用米家app 唔知使唔使大陸地區
T20 Omni - 有熱風熱水、可以落清潔劑、可以放水輔助清底座,但無水箱驚拖地唔乾淨、app 聽講有d 廢
追覓L10s Ultra - 以上既優點佢都有,但最貴、單邊刷、唔用米家app 唔知追覓自己app 得唔得

以上呢3部都係香港買到既

其實呢3部計整體最平均係T20 Omni,始終係最新,但無水箱唔知拖地既表現會點
Ecovacs X1 Omni 同 T20 Omni 大家會點比?
屋企冇地毯 大約600尺

我見好似功能上面 T20勁d 但X1貴d
單邊雙邊刷其實根本無分別,主要係睇間廠點寫程式教部機點行

行得好,單邊都好乾淨,我兩年都係用開單邊,好乾淨,屋企有貓狗

追覓個部大陸只係賣緊二千幾,你諗下香港overprice 幾多

T20 Omni 同樣係賣緊大陸二三千,不過功能仲少左
掙扎緊,屋企3房650尺,唔知買邊部好
X10+ - 最平,但單邊刷、無熱風烘乾、唔落得清潔劑、無得放水清底座、要用米家app 唔知使唔使大陸地區
T20 Omni - 有熱風熱水、可以落清潔劑、可以放水輔助清底座,但無水箱驚拖地唔乾淨、app 聽講有d 廢
追覓L10s Ultra - 以上既優點佢都有,但最貴、單邊刷、唔用米家app 唔知追覓自己app 得唔得

以上呢3部都係香港買到既

其實呢3部計整體最平均係T20 Omni,始終係最新,但無水箱唔知拖地既表現會點
單邊雙邊刷其實根本無分別,主要係睇間廠點寫程式教部機點行

行得好,單邊都好乾淨,我兩年都係用開單邊,好乾淨,屋企有貓狗

追覓個部大陸只係賣緊二千幾,你諗下香港overprice 幾多

T20 Omni 同樣係賣大陸二三千,不過功能仲少左
T20 Omni可以落清潔劑?
但可以直接香港用? 如果部機壞有事 係咪冇保養?
決定左淘寶買X1S pro
平兩千幾 再新兩個版真係引死人

有冇用緊既師兄分享下
係長期用轉插 定搵人換番三腳插
小米全能可以用到咩清潔劑?
Axe
考慮緊小米X10+ 同 T20 omni
(用港版主要係驚大陸版app麻煩)

想問吓小米X10+
掃地 拖地 有冇得獨立分開2次?
即係叫佢出嚟淨掃地>佢掃完返屋企>再叫佢出嚟淨拖地?

T20 omni冇水箱 拖得乾唔乾淨?
你哋有冇用佢6/10分鐘返去洗布呢個功能?
冇水箱下拖6分鐘先返去洗布 再出嚟拖 夠唔夠乾淨?
暫時用落呢部有冇缺點?

同埋想統計吓2部機塊拖布
用完佢自動吹乾之後 唔換布
究竟係仲有臭味嘅多 定 冇臭味多?
另外 有冇人用緊台灣Legee 可以圍爐討論吓

自己用緊Legee D7
當初買呢部 係因為
一來台灣牌子 見台灣討論區啲評價又唔差
二來水貨冇鎖區 開戶口 app等等嘅問題
用咗一年左右 以舊機冇自動洗布集塵嘅情況下 都好滿意

不過見呢年啲新機都升級到自動洗布集塵
當然想進一步 再懶啲
今年部D8加咗自動洗布 其實都有興趣升級
不過港水超貴 淘寶未有新款賣 又懶得係台灣運返嚟
所以又觀望緊X10+ 同 T20 onmi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞