有無吸塵機械人介紹 (3)

1001 回覆
3 Like 22 Dislike
追覓S10 香港是咪用唔到而家? 見到京東減價賣2699 人仔
X1s pro 望落好過t20pro
應該唔得
T20omni集塵袋係咪得淘寶有得買?
頭先小米覆返話超聲波感應器有問題, 幫我換咗, 話唔好用清潔劑.
有幾部機已經係咁喎.
咁我就問佢, 超聲波感應器又關清潔劑. 佢問C傅. 話再覆我.
你用開好勁清潔劑
石頭好似鎖左區
確定清楚先好買

轉插方面我係自己走落五金鋪配返一個返黎,幾十蚊有
或者屋企有舊電腦火牛/電飯煲牛都得
所以打算一係X10+ 或者 X1s pro
我個人偏向想X1s pro (外觀好睇啲)
但驚長期用轉插會唔安全
保養都麻煩啲
1/4蓋AXE
追左成個po 但都唔知而家邊款係香港用到+買到
小米一定ok
我都掙扎緊呢兩部
其實鎖區可唔可以用vpn?
有儲水盒同無儲水盒有咩分別?
想X1 Omni, T20 Omni, X10+ 度三揀一
用VPN 都唔得, 石頭同追覓(國內版本) 銷apps.

得小米(國內版, 香港apps 轉返國內ok)

利申: 買左Ecovacs Deebot T20 omni 用家
好唔好用
諗緊小米x10+定ecovacs t20
香港行貨小米X10+ 抵用, 依家$3699. 但T20 omni 要$5788.

除非你要洗水55度拖地, 否則買X10+ 性價比高d !
係呀ecovacs有啲貴同仲大部過x10+
X10+已經有啲覺得佢太大部
但熱水拖地係咪真係有乾淨啲?
只能夠講T20 Omni 係新model, X10+ 係小米舊model.

睇你要新定性價比行先。 (兩隻都support 香港apps)

利申: 55 度清水洗算乾淨ok
想問下用落有無咩問題?上網睇成日見人話t20好多問題
我第一日網上買行貨無問題wow, 可能我得一張地氈而且夠厚部機認到。
可能我買果部有問題呱
個pad勁易甩
個app又唔user friendly
已經放棄左 用翻小米全能算
用左兩星期S10+(唔是x10+),so far so good,幾乾淨

貪佢個base比x10+ 細個,可以成部攝係櫃底,唔會阻住屋企d 位

每晚要自己落水同濕下抹布,吸完就拆左對抹布,掉落洗衣機,最後就用dyson 吸一吸個塵盒

比x10+全自動既要做多一兩分鐘野,不過就唔使擔心x10+ 水箱出問題,拖布升降出問題,又可以隨意落清潔劑,最緊要係慳位好多
其實會唔會係你未插實個 pad ? 我嗰部用左成個月每日上落級都無試過甩 ... 插個 pad 嗰陣要好大力插到盡,會有個卡位,好大聲 "咔" 一聲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞