[高達扭蛋/盒蛋討論區 17] MSE / FW# / G FRAME / MJG / NX / SDFC etc

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
咪答哂你啲跡象囉
因為係白卡慣犯囉
Dash年代已經周圍吠
有一排有食藥病情好似穩定D
MSE/Forte弱勢之後又活躍返
唔講以為扭蛋部獨立上市
沽空有錢分

為屌而屌 亂帶風向 比D理據啦
條友主要玩盒蛋
嗰邊一樣問題多多
自己就無視 一係賴埋落扭蛋部

唔熟情報嘅巴打就以為MSE係咪收皮
起碼仲有25同EX46

我預計就係通販加價
但係諗緊點平衡銷量下降
EX又點樣挽回人心
都半收皮家啦

兩師徒係一個轉捩點, 貪到上哂腦,然後仲屌人唔撚訂。個感覺就好似 24 彈武器包同飛機明明係可以一set 一粒蛋咁出, 係都要夾硬分兩隻蛋呃錢。 試諗下如果個新玩家用50 蚊扭左set 武器, 之後再用多50 蚊扭左部飛機, 你覺得佢會係出哂水咁再課多幾次金多定還是嬲到想車爆部扭蛋機然後走人多呢? 依樣野就係影響左新入坑同埋會進一步買EX ge 人數。通販選角差都算, EX仲要定到天價, 天到同其他成品不相伯仲, 兩師徒買全家桶直逼一隻metal build / PG。 我係買家都唔會優先買MSE 啦。

講真你將神高達放通販, 師父同馬/effect parts 放ex, 或者好似之前EX 一盒3 部小強機真係易入口好多, 比果個都叫揼春比但都叫比肯比錢。 依家搞成咁根本就係佢地自我收皮。 無家啦, 出到幾多咪得幾多, 斷line 就斷飽佢, 留錢去多轉旅行好過
16.5屌打24
Over Flag機設太屈機
可惜得舊關節
https://youtu.be/yptAfzdzTjw

https://twitter.com/ck5ymn/status/1662634816750370816
你自己睇下我堆相,我Next dash F mse買嘅數量多過盒蛋十倍
護主唔係問題,但麻煩護得理性啲
算啦,唔明嘅人一世唔會明
難為你如此好心機打篇文慢慢說明
仲有一個問題係F加Mse通病,W同seed五子永遠出一半唔出一半
正正經經出齊五隻得唔得,肯出齊玩家一定肯比錢
同白卡佬講理性
你堆相係上嗰Post嗰2張呀?
好多喎

不如你capture吓邊個討論區有人同你理性討論?

仲有護主問題
我係撐K澤
佢係唔少戇鳩嘅地方
不過無佢 無MSE 無Forte
高達扭蛋一早係上手 Dash時期已經死咗
MSE就算直到而家都係精品佔大多數嘅系列
市場價值證明一切
除咗模型 有乜成品部系列可以咁多彈狂再版/.5
同時做到有供有求?
答我啦

最重要而家人又換埋
仲係依度吠嗰度吠
你吠去支那吧吠飽佢
唔好係度留堆廢話 鳩帶風向
我就繼續狙擊K狗
有供有求?
十九彈紅藍迷多得佢整個大手之亂
攪到炒價

你唔好動氣,為K澤死咁多細胞又何必

為Mse半死不活乾杯
你想出W SHIT 5子
大把UC撚要UC機
高達年資淺嘅又偏向00 鐵血 水星
唔好覺得自己就係主流先得架

永遠出一半唔出一半?
唔見你講X 00四子
仲有成堆主角機最終mode?

一年就係得4-6彈左右
近三年個個系列不斷炒冷飯
22出冷門嘢呀 咪仆直囉
2023年喇
官方唔出咪自己去搵GK 搵3D Print訂製啦
唔好話你窮/無技術玩唔起

閣下對銷售咁有心得
請問係邊度大公司Top Sales?
建議你去Bandai應徵改善入面嘅頹風

不過咁講又會比人話講波係咪要好波過踢波嗰個架啦
W 同Shit結果就係每邊出得三隻,唔上唔落
不如留返位比UC機or近年堆高達
你入Bandai適合啲,比你同K狗發展抱負
我不了
大手之亂係日本舖頭退貨單嘢呀?
亂係你自己鳩噏ja
大把人玩千手觀音不亦樂乎 一堆積根推石仔
係twitter度post你又無視?

玩配率就自然會貴架啦
19係MSE第1彈玩配率呀?
17 18 FW成堆你唔講?
作為國際大刀會嘅玩家
所謂炒價係當時買$220~250/set都比唔起?
定對你好大影響?
或者你都係留返D錢去食兩餸飯比較好
Forte收咗皮架喇
K澤有其他更搵錢嘅系列係手
一早無心搞就係人都知啦
臨尾成套水星咪近年囉 嗰陣最撚新添呀

MSE仲未夠多UC機?
你覺得咁出係啱
唔代表人地個市場策略係呀

多謝你關心
而家做緊間公司Global計市值應該高過笨大嘅
我就無乜玩具開發才能
外行管內行亦唔係我興趣

狙擊K澤 笑撚咗
你係度唔係狙擊 係阻住正常討論 講廢話
識唔識日文呀 識唔識用ChatGPT翻譯呀
自己去Twitter度留言啦
雖然人地升咗職 對佢都不痛不癢
最衰都係我

無啦啦話咩mse睇落就執
自己抄一千次對唔住
https://twitter.com/gasha_komagata/status/1648981129079422980
戴頭盔先,之前4月新主管提過搞緊sf胸像,K澤同長谷川指導員幫手follow。既然要兩條友帶新手,我估仲學緊好多野,冇興致出puzzle俾你估新lineup啫
前兩套Ex食哂屎,都唔代表有跡象斷line,K澤臨走個聲明強調過mse唔會斷
就算K澤死左我都繼續支持MSE
MSE大哥沒有輸!
MSE 近年咁好賺, 再版都可以賣哂
我就唔信bandai 同錢作對

只係最好唔好推到重來
what if
全部用新骨架remake
櫃桶災難
儲過SDFC, next, dash, forte, mse
其實由next 開始冇一次齊五子啦
有重炮一定追
唔好, 又由RX 78, nu, unicorn 開始真係唔想玩
同埋次次開新line都係呢堆開始先
全部用ex14 自由個腰骨架就正
真 架元祖個樣其實都幾崩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞