[高達扭蛋/盒蛋討論區 17] MSE / FW# / G FRAME / MJG / NX / SDFC etc

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
我見橙色app好多店突然出預訂單復刻話今年9月出
幾時出番ex1
MSE出D機真係無FW咁吸引,FW出好多少眾機,又有特別機/色
三隻hi nu 入哂
最後都係用16.5做主體再改ex27啲parts嘅色
咁有愛?
16.5有乜好?
隻色似mb?
其實我唔鐘意佢官方隻色
因為由細到大個腦都係記住hi nu 係薰衣草紫
我都覺得紫色靚啲,但mb果啲深淺間色重靚,有時間油黎玩下
mse14 得一隻age本體但有3套裝
未有時候補埋啲色
建議買ex廢老裝唔使煩
最後喺模倉$64硬食多套裝,淨低一套由佢算
橙色apps買 06A+B,佢寄咗06B+43俾我,應該開心定唔開心但我係想要06A順手買埋06B
賣43再買06a
【機動戦士ガンダム GフレームFA】GフレームFA 05収録の「ガンダム・キャリバーン」を解禁!!

正, 而家訂晒成套FA05先
香港唔知邊度仲有06A,本身懶交收先上網買
普通gundam marker油得唔得?洗唔洗底油果D?
冷靜啲
等埋11支gund bit點出都未遲
最好唔好用marker 我自己會開完油擺一陣再上
啲色咁會實少少冇咁易甩
但我冇咁專業 可以問返啲玩開嘅巴打
例如感恩巴
7月尾會公報
卡利班特效(11支gund bit)+風靈後期型補件嘅EX
・7月下旬頃:GフレームFA ガンダムエアリアル(改修型)&ガンダム・キャリバーン用オプションパーツセット 受注開始告知

・7月下旬頃:GフレームFA プレバン限定品 受注開始告知
咩事
你同最後出事仲上手啦

btw呢種軟膠真係要遮 洗色難到傻
我淨係搞部DX兩條雪鐵龍都玩左個幾鐘
如果手塗真係要忍到等佢乾先再上
否則筆痕好難扮唔到
用marker都係買啲碟仔撳啲出黎再用筆油
紅黃藍白呢啲色遮蓋力差啲 件件底色深唔上白色底油手要油3/4浸
筆痕要靠噴返消光可以遮咁啲冇咁覺

水貼先煩唔知係啲cheap水貼做得唔好厚薄唔同定點
有時貼完上歷架唔覺凸起 有時噴完見到明顯高低級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞