[高達扭蛋/盒蛋討論區 17] MSE / FW# / G FRAME / MJG / NX / SDFC etc

1001 回覆
2 Like 3 Dislike

對角都係貼紙
嘩屌咩 咁睇埋佢通販咩料先
燒鵝既價錢 但對角同心口hg都不如

hg都叫會比多兩件件換
以而家MSE嘅往績
就算異靈唔用貼紙
轉用透明件都幾肯定會出事
上次MSE神高個日輪配件調色出錯
搞到一鑊泡
今次異靈角同心口隻色咁複雜
到時應該仲精彩過用貼紙
hg 不嬲都抵玩都算,g frame隻score 6平佢少少都唔會貼紙啦

突然覺得隻g frame score 6勁抵玩 又多個三角effect,不過隻rebuild反而紅藍白彩都唔俾
咁佢不如直接出通販要三隻蛋先齊裝但無彩色就算
mse要用貼紙不如就咁出黑角唔好同人講有彩角好過
一係加價用類似HG嘅黑科技
技術有限整唔到就用返風靈個處理咪算數囉
用個最柒嘅方法表達 天才
官方X有邊次MSE EX/通販可以係預購階段咁多人屌
夠買兩隻hg凸仲唔夠貴要加先有
唉 等TX出配件好過
ex god? 算唔算最多人屌左先

不過我覺得如果佢ex同通販 (同一款 , 但做唔到 差異) 分開2個grade
mse 最終盤數一定好核突 真係學k澤話 斷line咁濟

同埋ex 叫人痴貼紙 真係嫌錢腥?
其實認真一問
出哂預購海報,又出埋X情報
貼紙呢單嘢係咪已經冇彎轉,同廠傾掂哂?
其實今次咁多人屌佢馬鹿
首先係貼紙呢樣嘢對唔住呢個價位
其次應該係等MSE等咁耐
到頭來畀佢咁hea法
shf果啲錯左比人屌完間唔鐘都會改
情報果啲出多個po姐
但mse 9成唔會改
其實我唔介意佢用HG異靈隻角同心口配件做底材
再執返去大小比例fit返MSE
點都好過貼紙
十二月先出貨
依家只係預約

當佢有模
同通販幾乎同款
改得切但會趕 一陣又大媽speed run上色出界

態度同成本問題
反正依家仲肯落訂嘅死忠都係任割
例如小弟
mobility joint當武器包用係幾好,啲武器靚

畀mse持
直接噴大脾同上臂
細節位用marker夠做

啲綠色腳效果幾好
gk件係咪可以用marker 就咁上色?
有機會要修模執件先得
未必可以直接上色
你搵到啱嘅色係可以嘅但係Gundam marker成日畀人屌,唔知dspiae會唔會好啲不過大部分gk都要洗件打磨,如果唔係會甩油,maker就一定要用埋保護漆,上完亮光再消光
我想買 impluse 炮劍裝 同 build fighter 試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞