日本配眼鏡勁平

449 回覆
93 Like 141 Dislike
最斃差好多呢
睇你覺得“手造”兩個字值唔值錢

眼鏡$10又有 $1000又有 $10000又有 我以前見過大陸土豪去溥儀配一副20萬都見過
呢d 嘢真係要準備,我以前都係雪場返過
例如呢? 你講緊配咩度數?有咩要求?
香港邊度咁有良心1.74唔過千?
不過我自己本身又真係唔中意戴con
真係無辦法寧願唔戴面罩
咪自己買個手工框搵佢配, 實價$480搞掂
你樓上舖$800左右都無靚框啦
日本Jins買
香港都有得售後服務
使鬼返日本咩
唔記得詳情了,但我記得嗰陣係Google 搵咗個日本集運地址,然後再由個集運寄返香港
驗完眼話度數太深要加錢
咁都咁多負皮
明明日本出名返工大壓力 做唔到正社員慘過死
大把啦,自己搵下樓上鋪好多都做到,我就唔介紹啦 係連登有少少利益嫌疑都會屌到仆街
上次天王寺配比nikon鏡

喺Zoff 做咗水魚
你要睇返果度數 如果你度數淺 1.5 or 1.6 你去配鏡 就會貴左

如果你1.74 去配就平
一直想問驗眼點溝通
Dita 做工好過金子,masunaga同999.9又各有特色

Lindberg都係手造,輕身好多,隻架郁動又多過celluloid

要貴少少可以玩horn,要跟風可以揀chromehearts

Lotos問心買唔起,20萬唔係頂級

Anyway手造呢隻字,最後都係要手工好先得,我攞泥膠整嘢都可以叫手造,唔賣得錢姐
簡單英文 跟著有部驗眼機 有國語同中文部機會問你揀 A B C 邊個畫面清之類
而家日本後生果班好多都寧願長時間既アルバイト都唔想做正社員

夠鐘就走人,如果有手尾就派比正社員做,否則要計錢(自然有人趕你走)
係, 一直都講緊1.74
1.5/1.6街舖同樣係柒框, 應該$200-300都有掛
其實香港都係咁
只係想講打工環境黎計 日本可能衰過香港
你有錢既當然走
300 for鏡片 (6算rate)
而家咪講緊日本鏡片
做咩姐你
5000幾yen 個框一定好撚樣衰
Jins 配過幾次1.7+藍光都係東海鏡
其實日本配都已經貴左好多,肺炎前配過好似11000yen左右,早排再去配要14000yen,不過yen對hkd 平咗圍返唔係差好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞