日本配眼鏡勁平

449 回覆
93 Like 141 Dislike
眼鏡利錢不嬲高㗎啦
由其係塊鏡片
樓上舖定街舖先
不過$500-600 香港owndays都配到1.74, 只係未必用hoya鏡片
因為有啲野唔係淨係講平 要講埋質素
原材料中國呀?
之前問過日本jins舊眼鏡要換鏡片要5000yen, 我返香港jins換先二百蚊
所以新眼鏡就去日本出,用耐咗花咗換鏡片就香港換最抵,一副可以戴勁耐
香港jins用大陸鏡片
但日本換係用hoya ?
jins點會用hoya 咪玩啦
jins用自己廠啲垃圾鏡
我仲好記得間鋪個姐姐勁好人, 就我講英文
但因為我識聽日文, 我用好難聽嘅日文叫佢慢慢講日文都OK
佢都就到我
最貼心係佢同驗光大哥打左招呼, 個位大佬都係用極慢日文幫我驗

有時唔係唔想俾人賺, 至少令我條氣順啊

其實配個時俾埋錢都唔知係德國鏡, 攞個刻先知,
又再加左分
帶con la, 帶眼鏡做乜,起咗霧又會結冰塊鏡片會爛
樓上就係講緊日本jins配係用Hoya喎
你可以去日本出個新鏡都ok, 無話唔得嘅
只係想指出日本換鏡片唔抵,不如俾出兩三千yen出過副新
未去到日本咪香港換住先囉
關於 寄返香港 有冇details可以share
咁暴利唔開返間咁傻閪?
ownday 500-600 我估你講緊係淨鏡片

樓上鋪會易d搵到800-100呢個價,不過地鋪都有易會 但你要搵
咁暴利唔開返間咁傻閪?
一定返大陸配
咁暴利唔開返間咁傻閪?
我為精工鏡片配雙非球面鏡片,都要千中埋單
因為之前有個post講返淘寶配 有條傻仔話過百倍利潤 之後大家又真係信 以為香港間間都係咁
連登質素每況越下就係因為有你呢啲傻閪
我散光300好難配con
自由市場都可以話暴利,成本又唔計,又唔睇吓啲首富做咩生意
其實係因為本身連登仔好多都係低學歷社會垃圾,人云亦云,無用過個腦
你收撚皮啦
畀驗眼費,個處方度數有埋瞳孔距
仲會有啲乜問題?
配咁耐眼鏡
就算同一間舖驗+配
都未撚試過要打回頭改度數

如果有問題
咪即係個處方度數本身有問題
即係個驗眼師唔撚識驗
(咁我仲去返你度改?都弱撚智)

同埋都唔怕講埋啦
自己去香港啲眼鏡工場walk in
自備鏡框,hoya鏡都係$250/對
$800你老母啦
過河濕腳
喺香港俾sales水過加錢整防藍光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞