日本配眼鏡勁平

449 回覆
93 Like 141 Dislike
開左,賺到笑
信官網, 記住係話緊普通鏡片
https://www.jins.com/jp/guide/product/lens.html
咩係1.74
香港owndays係唯一一間我知買框送任何度數鏡片既舖頭 其他都要加錢
https://www.owndays.com/hk/zh_hk/services
你都識講雙非球面啦
普通非球面呢
要貴既人地買個框都幾千起
防藍光鏡片睇野會偏黃有色差
而呢樣野眼鏡舖班人未必會同個客講
佢哋只會不停同你講藍光好恐怖去說服你加錢
如果你係做同顏色有關嘅工作千祈唔好走去配防藍光,一定後悔
個驗眼師會同你講 當時你驗係真係呢個度數 驗眼就係不停用唔同既度數同你試清唔清 但人既感覺係好主觀 你果時覺得清 可能最後配左出黎戴左一陣又會覺得唔舒服 所以就算有一仔牌既視光師 都耐唔耐會炒粉

另外你驗眼又比左錢
買眼鏡又比左錢
到最後所謂既眼鏡工場 又係要比錢
你最後用左幾多錢?

仲要自己周圍走 如果最後配出黎有咩問題 你搵返視光師 佢最多都係幫你驗多次 唔通賠返眼鏡錢比你咩
刀馬旦 好正 必去
特供片同零售片點會一樣
我記得細個果時香港d街舖會叫你放底副眼鏡幾日幫你較
大左都唔知可以點較鏡片
巴打係咪玩開相機 自己砌鏡頭
識d野
好似話有隻防藍光唔會黃
如果你用返日本鏡片計
香港係貴
賣醫智障藥
香港都無製造業 全部進口野
日本人工又低過香港
香港鏡片貴過日本好合理下話
我覺得最大問題唔係價錢
係你去左日本配有咩問題 你好難返日本搞 如果唔係差好多 我不如係香港配返
Jins 呢
有咩分別
https://i.pinimg.com/originals/6b/e1/9b/6be19b2ff697b8d59433ee3140f9625c.jpg

折射率,度數高嘅情況下,折射率越高,鏡片越平越薄
香港jins/zoff深度數用薄鏡要加錢
香港owndays唔洗
引晒啲行家入嚟
你講嘅係 鏡片唔變黃 定 睇野唔變黃?
兩樣野嚟,我講緊嘅係睇野變黃
防藍光就係過濾咗部份藍光令對眼接收少咗藍-紫嘅光線
睇到嘅野自然會偏黃
偏黃嘅程度取決於過濾咗幾多藍光
除非副鏡淨係過濾紫外線呢類不可見光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞