日本配眼鏡勁平

449 回覆
93 Like 141 Dislike
想問可唔可即場比依家戴緊個副眼鏡佢睇幾多度,唔驗眼
JINS個啲
可以, 但我唔係專業, 以下講嘅未必100%準:

我覺得咁樣未必準,
有時間嘅建議真係再驗
真係溝通唔到裝Sayhi, 應該搞得掂
早幾日係銀座本店問左,佢地唔寄海外. 之後買左副眼鏡同配埋鏡片, stock 鏡第二日就可以拎埋單tax free 80000 yen

原本以爲佢地會比999.9特製鏡片點知比左nikon我
$4500 平香港幾多?
框係npm205計返港紙24xx, 上網睇到應該平1千多d? 鏡片唔知, 用緊1.67 NL4-DAS SA
d sales 好好服務
如果我唔追求靚鏡片,係咪第2日多數有得拎呢
應該係, 我個日下午6點幾先驗好眼, 問佢邊款鏡片有現貨同幾時可以拎, 佢話第二日下午3點就得.
不如日本網購,仲平
可以
除非你本身諗住配新度數
如果唔係,個人覺得咁好d 起碼個度數你戴慣
我自己會準備度數 到時俾職員
韓國有冇平,韓國質素都唔差喎
散光同去得幾日真係唔好咁玩法,我重要去新宿總店日本店員配完全亂嚟搞到要再配過,好在果次去兩個星期唔係都要寄來寄去
配眼鏡最準係要視光師同你既互動咁先最舒服
年頭喺東京owndays配過,d店員有翻譯機同埋搵左個識英文ge視光師同我視像會議咁配

同一款香港賣緊1080, 喺日本先1萬円
左右800-850度 150度散光
想要雙非球面
指教一下
日本配Zeiss 鏡係咪得Alook 先有得配?

我想帶自己框配
Zeiss DVP UV protect 1.6 index 鏡片
剛剛喺日本 同我有一個星期先做到散光加遠視 兩間jins同zo都係咁有冇師兄可以話畀我知點做?
jins 可以加幾百日元寄去集運,再寄返香港
買左zoff ,睇過owndays 同jins 男仔款麻麻

係博多jins配左副 點解係made in Thailand

我果款係Philippines 😅
上日本jins website 搵唔到有變色+防藍光,但反而香港鋪有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞