日本配眼鏡勁平

449 回覆
93 Like 141 Dislike
佢幾度先1.74?
咁寄去日本酒店要加幾錢?
同咁咪要之後返香港再去鋪頭較下?
少咗藍光點會唔黃
仲要到今日醫學界都未證實藍光有害
邊度有得配masunaga
平幾多倒
咁你自己搵下樓上鋪啦 我介紹左比你 一陣又比人屌 廢事啦
有,早排配過,clear view 好似30000 yen, 普通嗰隻好似18000 yen

利申300近視150散光only
搭單問香港Zoff 有冇得免費換
就係正常ZEISS係唔會貴HOYA好多...
你要用到好高級既先貴,去到HOYA根本冇同等級既
但我真係唔知係比邊個用

仲有我啱啱拎返張單睇都發現我記鬼錯左,因為以前個鏡片同而家唔一樣
而家用緊嗰副IC BERLIN+HOYA 1.67(非球面防藍光)
近視1000散光200
埋單總計先四千幾
我完全唔認為配ZEISS成副過萬係正常,幾乎肯定係比人劏
嚟緊去日本都想配多副眼鏡
想請教吓大家如果直接拎住香港嗰張度數紙去配有無問題?
如果得嘅話可以慳返啲時間
好似200度-1200度都可以
不過見出面建議600-800度以上先用1.74, 鏡片唔係愈薄就愈好
咁基本上無咩事,就算氣温反差大,真係真係起霧都會馬上消失

但如果係做運動個隻,空氣唔流通下前後面個反差温度大 先真係會長keep 住起霧
全視線再薄身非球面德國鏡

不過無所謂,你啱,唔通話你錯咩
我唔洗戴顯微鏡出街,真係無留意開
Sor
咁我試吓拎去香港Jins 睇吓佢哋肯唔肯幫我tune 下個架
要溥嘅話, 1.74hoya 鏡,加框要5千幾
日本 1.76 東海鏡加框,都唔使2000
我700了
一係1.67 一係1.74
所以先問
有得揀我都想1.60
有冇透到最薄?
買完帶得幾舒服
視光師都好pro
不過睇返原來買貴好多
靜架日本平500
1.74講緊幾年前
普通鋪頭都千五起跳啦
想問可唔可以唔用佢啲框?
諗住配副 近視太陽眼鏡有冇漸變都ok
咁可能人你既鏡架有牌子+ 鏡片係好野
我講800配到都係講緊普通鏡片 如果hoya 鏡片果類就唔係呢個價
thanks search下先有冇邊間推介/伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞