日本配眼鏡勁平

449 回覆
93 Like 141 Dislike
唔會, 商業區啲職員, 至少有一個英文OK嘅(唔好彩的話甚至會有識滿州話)
同埋驗眼用語都唔太難
再唔係裝定翻譯APP, 應該無問題
5年前去日本金子
店員已經可以用到英文溝通
頭一兩日即刻去配
佢仲打晒電話幫我傾等我可以返香港前拎到
好撚好服務
有次本來係校左睇上下左右開口
點知佢最後唔知做乜校左睇日文字
最好第一日, 有時有機會唔止4日
同埋你攞完鏡, 可能要試戴一兩日, 再返去叫佢幫手校返鼻托同腳
完全同意, 所以配眼鏡,
香港班人唔會再賺到我錢
我仲記得佢幫我副舊既喺香港買既金子
換過晒全新鼻托
個鼻托真係好鬼靚

同埋CELLULOID框如果啞左色, 可以搵佢地拋返光
雖然唔會年年去, 但咁好服務, 抵俾佢地賺
想知日本驗眼要幾耐,我預得1-1.5hrs係銀座
之後返東京站趕新幹線北上,14日後先返東京
定直接拎副眼鏡俾佢度算(上個月新配既鏡片)
只需要答1,2, up, down = 驗度數部分一樣?
大陸睇牙同香港睇牙夠一樣坐牙醫櫈啦
最近想去owndays 配1.74嘅鏡片
考慮緊加唔加錢upgrade 做雙非球面鏡片

🤣定如果upgrade 不如拎筆錢去配zessi
1.74 同1.67 個厚度,近視700-800左右,1.67係厚到突出左個框,如果唔係我都想配返1.67
當無客唔洗等, 你1.5個鐘都有少少趕, 最好入鋪就問佢幾耐得
我個人就係俾舊度數再加重新驗
去到重新驗都係重要嘅, 唔好SKIP
佢係用暴利去抵消低貨量,唔等於唔係暴利,客人無義務去考慮店方經營條件
假如食正消費卷呢D日子,可能一個月有幾百幾千個客換眼鏡,佢咪發囉
搞到心郁郁想去配返副太陽眼鏡
唔該ching
我一定要趕到班新幹線,唯有去到睇下幾點再決定
老花係咪唔可以即時有得拎?要幾耐到
owndays 起香港好似評價都幾正面

又唔貴
唔好咁啦

扑左
1.74都係突 除非用細框
好似其實差2mm都無
其實我想問如果無近視
係金子眼鏡就咁買左副眼鏡
果塊鏡係咪都要換左佢先戴得
最貴係架
反而想問太陽眼鏡個鏡面要水銀果隻(唔知個名是唔是咁講)反光好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞