達哥真係好無常識

236 回覆
18 Like 222 Dislike
全球大部份空難都係喺起飛降落時發生,你班傻閪用下腦諗下降落傘喺呢兩個情況有冇用啦。剩底嘅唔係空中解體,就係空中起火,你地又用下個柒頭腦諗下降落傘用唔用到啦,達哥係咪9up我唔care喇,宜家就屌柒兼笑柒你班柒頭要幫達哥兜啊

費時你班友又捉字蚤啊
樓主死全家

你立場咁飄忽既
樓主死全家

你立場咁飄忽既

屌達要死全家嘛,好似係,但諗諗下我唔屌又吞唔落道氣,假假地都叫飛機fans, 唔想睇到咁多傻鳩為咗幫自己偶像兜而9up
樓主死全家

你立場咁飄忽既

屌達要死全家嘛,好似係,但諗諗下我唔屌又吞唔落道氣,假假地都叫飛機fans, 唔想睇到咁多傻鳩為咗幫自己偶像兜而9up

都唔算屌啦 諗住講下笑 點知班達粉起哂鋼咁
人哋冇腦冇常識都賺大把錢 我真係跪撚低咗喺度
一邊個講現實一邊講未來點拗都拗唔完啦
現實黎講的確好多因素影響到喎,失溫死,解體割爆傘等等,但係達哥個立場係: 現今技術的確做到每個位加降落傘,橫死掂死點解唔博一博,只係不過佢講個陣無考慮過有咩危險因素
講未來樓主你無得拗架喎,現實其實已經做到一座位一傘,我地都諗到既野航空公司點會無諗過?一定係成本同帶黎既利潤問題而令佢地覺得無經濟效益先唔做姐,當科技發展到某一個地步,個傘可以增加乘客生存機率而又meet到佢地合理利潤,你估佢地唔會加上去咩
有聽開就知達叔一向最叻9up同ff架啦 笑下咪算,認真你就輸了
人生就係需要啲白痴野黎調劑下,下下咁認真好大壓力姐,放鬆啲啦香港人

自己帶野食去吉家打邊爐既人你EXPECT佢幾有常識

因人廢言 達粉質素

話你冇常識等於廢你言
GOODEST LOGIC

你最主要都係因為我屌達哥先黎搞事姐

又唔大方認左佢

你又好主觀咁認為我<主要都係因為我屌達哥先黎搞事>
但冇任何論述,論據

大家都係咁主觀 super

嚴人寬己何必呢

原來達哥每日開台9UP只係我主觀認為,失敬失敬

你針對我既言論大把主觀成分啦

何苦係度扮失憶

你又指唔出邊個,吹漲
我明確指出係覺得達哥躁係主觀
因為客觀事實係達哥講學術野多數9up
同埋多數卡關時候先躁
當年萊特兄弟都係比人笑
依家咪又係成天飛機
好多發明都源於瘋狂既構思
一開始一定比人笑
科技既野日新月異
話唔定依家就有條痴線佬係度計緊點裝降落傘落飛機度先會成功
可以加上新既技術,話唔定終有一日會成功
拎申鳩up

萊特兄弟之所以成功 唔係因為佢9up 係佢造到飛機

冇最初個idea做條毛咩
全球9成空難都係喺起飛降落時發生,你班傻閪用下腦諗下降落傘喺呢兩個情況有冇用啦。剩底一成唔係空中解體,一係空中起火,你地又用下個柒頭腦諗下降落傘用唔用到啦,達哥係咪9up我唔care喇,宜家就屌柒兼笑柒你班柒頭要幫達哥兜啊

係咪9up根本就係重點,而你就唔care個重點
樓主死全家

你立場咁飄忽既

你咪又係為咗飛機上哂心
樓主死全家

你立場咁飄忽既

討論叫起鋼,自己開個forum咪冇其他意見囉
一邊個講現實一邊講未來點拗都拗唔完啦
現實黎講的確好多因素影響到喎,失溫死,解體割爆傘等等,但係達哥個立場係: 現今技術的確做到每個位加降落傘,橫死掂死點解唔博一博,只係不過佢講個陣無考慮過有咩危險因素
講未來樓主你無得拗架喎,現實其實已經做到一座位一傘,我地都諗到既野航空公司點會無諗過?一定係成本同帶黎既利潤問題而令佢地覺得無經濟效益先唔做姐,當科技發展到某一個地步,個傘可以增加乘客生存機率而又meet到佢地合理利潤,你估佢地唔會加上去咩

因為達哥講完個idea又唔落手落腳做,樓主咪覺得達哥冇常識囉原來唔係相關專業既人連講吓都要俾人話真係諗到點實行,就唔係坐喺到打機而係去咗做飛機既工作啦
啲波台撚真係反到上撚曬腦
又要扮唔care又要睇
又要話自己唔睇又要開po屌人
反咁多年都反唔撚起就知唔係比人反果個有問題,係反果堆人有問題啦吓嘛
全球9成空難都係喺起飛降落時發生,你班傻閪用下腦諗下降落傘喺呢兩個情況有冇用啦。剩底一成唔係空中解體,一係空中起火,你地又用下個柒頭腦諗下降落傘用唔用到啦,達哥係咪9up我唔care喇,宜家就屌柒兼笑柒你班柒頭要幫達哥兜啊

繼續兜囉傻鳩,咁係咪人信達哥9up啊家下,導人向善?食屎喇喎
樓主死全家

你立場咁飄忽既

我就唔撚知有人話達哥不是時,邊一邊起鋼先喇?好學唔學學垃圾熱狗,一開波就咬人,之後人地還擊就話人起鋼先
又要扮唔care又要睇
反咁多年都反唔撚起就知唔係比人反果個有問題,係反果堆人有問題啦吓嘛

你咪繼續label人之後扮鴕鳥嚟否定人地囉,無撚用架
波台狗又出嚟開棟篤笑

繼續兜囉傻鳩,咁係咪人信達哥9up啊家下,導人向善?食屎喇喎

話明9UP重真心信, 唔夠人講就話人兜
樓主死全家

你立場咁飄忽既

我就唔撚知有人話達哥不是時,邊一邊起鋼先喇?好學唔學學垃圾熱狗,一開波就咬人,之後人地還擊就話人起鋼先

你點定義起鋼呀?
有反對意見就係起鋼, 自己就係理性論事
自我中心到你
又要扮唔care又要睇

算把啦, 1個PT都駁唔到呀你
除左屈人起鋼重識講咩
又要扮唔care又要睇

除左屈人起鋼重識講咩

係啊,達哥永遠講錯嘢都只係9up啊,有小學雞信佢9up都冇阻佢導人向善個心啊

話明9UP重真心信, 唔夠人講就話人兜

我信咩家下?有小學雞信啊嘛?話我駁唔到?睇下前面班傻鳩達哥點幫達哥兜先啦柒菇碌
又要扮唔care又要睇

反咁多年大J都反唔撚起就知唔係比人反果個有問題,係反果堆人有問題啦吓嘛

晒鳩氣啦
又要扮唔care又要睇

除左屈人起鋼重識講咩

係啊,達哥永遠講錯嘢都只係9up啊,有小學雞信佢9up都冇阻佢導人向善個心啊

真心膠好似樓主咪會信囉
同埋都唔好打機睇戲啦,一陣小學雞信左就唔係咁好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞