克羅地亞 呢個國家都幾顛

595 回覆
2020 Like 20 Dislike
lake bled值得去
想租26
但係歐洲又怕被人偷
睇日落果陣有個後生仔係度busking風琴
勁撚有feel
第二張南生圍嚟?
實際咪同萬宜水庫一樣
勁鍾意克羅地亞 真係好靚 想喺嗰到退休
係,因為現場更加靚
要比同未畀人玩殘嘅九寨溝黃龍比
萬宜水庫一嚟人工造唔係天然,二嚟水無咁清,三嚟周邊環境都唔撚同
唔同vibe嚟
Lunch at Vienna, Dinner at Venice

Breakfast at Dubrovnik
阿旅遊達人下話
巴打唔洗同佢地爭論
佢地唔去都係一件好事黎
呢個真
冇呢條火車線㗎 只可搭大巴
當年南斯拉夫嘅鐵路好發達 但內戰已經毀壞晒 波斯尼亞係冇錢重建 基本上得返好少線路 (廢晒咁滯)
不過克羅地亞相對好啲啲 叫冇咁廢而已

波斯尼亞火車 (舊車) 克羅地亞火車 (新舊車) 舊年影
波蘭妹可一戰
薩拉熱窩去咗一星期 睇歷史 行上山 去下郊區幾靚
波斯尼亞總共去咗半個月
你話我影相柒既話我認,又唔係d咩專業攝影,大部分都係拎手機隨手影
但法國南部真係好靚,值得去行下
呢架係唔係就係mostar-sarajevo火車
我仲記得佢比巴士更慢
不過貪佢夠復古, D椅係木, 專登去搭,
但因為冇冷氣, 要全程開窗, 上一個車廂D人食煙你都會聞到
但風景係一流
頭先search youtube, 原來已經變左新車, 但我鍾意可以開窗望到外面
去一去貴唔貴?
我講你啲景柒撚過樓主個景呀

去mostar係呢架新車 (冇影到外觀)
舊嗰架 先係波斯尼亞最常出現嘅車
啲人搭巴士多啦 快同車次密
其實有舊車我都想搭舊車 吹風同方便影景/拍片
Blue cave
不過好睇彩數

差好遠喎都
Lm
咁係因為呢d係我自己影嘛大部分時間又起度hea冇趕行程。樓主個d相有d係人地專業攝影師上天下海影,點比呀。

何況我從來都冇踩克羅地亞唔靚,我只係話歐洲近地中海景色好接近,大把人時間多連埋一條路線玩曬,唔需要捧一踩一
咁可能舊車已淘汰左, 好可惜,
當年只有早晚兩班火車, 外國forum highly recommend,
我只搭左去程, 回程返sarajevo就搭巴士, 快好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞