克羅地亞 呢個國家都幾顛

595 回覆
2020 Like 20 Dislike
你有道理,不過你都係人,你點解要睇低自己?畀心機啲學吓点影,對你將來会有用
聽講物價好平(相比其他歐洲國家)
好似同日本差唔多?
你講個d野我可聽下,但你打簡體字我要屌下
而家都係得兩三班
原來外國有推介 可能多遊客所以用新車代替掛 舊車真係會嚇親啲西歐人
啲人generally 都幾nice
個陣由zadar去16湖玩,個女waiter(係車上面check飛推餐車個啲,唔知點叫)係咁提我去zadar班車1700last叫我唔好miss

點知真係miss 左,好好彩佢同另一班嘅司機傾完,佢吔肯俾我上去Dubrovnik 嘅車再轉去做zadar,仲要去Dubrovnik 個程無收錢

到Dubrovnik 我特登搵番個司機同佢握手講thank you佢同我講番good luck
以前試過住hostel,個老細話知道香港人同大陸人唔一樣,之後又真係解釋到
旅遊安唔安全?
貴過日本啲
都唔知佢講乜國家
King’s Landing
我問克羅
ching去過?
安唔安全?
係 好多人覺得呢個地方悶
但係hea一日半日睇日落超有feel
好過西歐好多
仲有摩笛
同你調轉 果陣去完16湖搭巴士去Zadar
但架巴士班次唔知點解取消左 成班人要搭下一架仲要無位坐要企
好彩成程車D人勁nice 我隔離個男人話見我地企係度咁慘就送隻歌比我地
然後拎左枝結他出黎自彈自唱 成車變到好開心
之後又有個姨姨係度聊我傾計 叫我要去D外島 話克羅地亞既外島係最靚

有次係Split既餐廳食野 個侍應仲識講幾句廣東話
話佢好鍾意香港 黎過幾次
好山好水好景
無圖
頭三張香港都影到
九寨溝點去
咁幾吸引
對西歐完全冇興趣
去過split Dubrovnik hvar rovinj
好撚正
都算安全
當年18、19 歲一個女仔單拖去 啲人都好nice 去到普通都係啲白人鬼仔鬼妹遊客 少大陸狗
但自己都注意下安全啦 我就日落天黑前返hostel
thx for sharing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞