克羅地亞 呢個國家都幾顛

595 回覆
2020 Like 20 Dislike
冇人講blue lake?
我去過
仲靚過相
Blue cave大風少少已經唔比入
落雨更加唔使諗,我果次差啲入唔到,好彩中午無啦啦開返
其實係
Exact7ly
我原本嗰日出船個下都係話太大風cancel,去咗Hvar同幾個外島,晏晝先返去又話開返
我都係 一開始以為係意大利 search search下先知原來係croatia rovinj

仲有the amazing race去完Dubrovnik覺得好靚
之後就去左
"freedom cannot be sold for all the gold of the world"

啲女大唔大波?

松本成夕陽時份係靚gei

巴打有冇計過你去過幾多國家
用193 un member states + palestine同vatican計
當年睇左呢個,真係有去搵佢拍個d地方
canon其中拍得好好既廣告
韓國人真係好識跟風打卡…
上個月去西班牙,Asian 基本上只見到韓國日本人
葡萄牙又係underrated, d野食勁好食
但個個去歐洲第一次通常揀英國法國德國
葡萄牙嘢食好食啲
但人太多
克羅地亞舒服啲
英文嚟講算好好
唔差得過瑞士好多
絕對好過匈牙利捷克好多
葡萄牙菜
係好靚,但一定唔係世界第一
聖托里尼先係公認世一

利申兩個都去過
Croatia大路地方黎講 十六湖係幾靚既 但未到會哇一聲既程度
dubrovnik對比起其它歐洲國家既old town黎講係幾特別
但全部景點都係有種比上不足 比下有餘既感覺
好似日落咁 除左遊客太撚多之外 Santorini係真係吊打
Blue Cave黎講我覺得Greece Kafalonia個環境靚好多
如果只係單單去Croatia搭一兩個南歐城市係唔錯 但去多啲地方就覺得呢到都幾普通 如果有得揀首選一定唔會係Croatia 除非你有啲好特別既地方係一定要去 or 得呢個國家先有 可能果陣我去croatia前已經去左十幾個西北中歐國家 審美疲勞
好靚
葡萄牙
D人話佢係歐洲既泰國喎

因為佢的確無其他咁大國feel
但鍾意中世紀航海,就無得唔去呢個曾經係以海立國既國度

葡菜又係正野
海鮮多,又唔係英國咁煮垃圾
去九寨溝不如去城門水塘
闊度已經差幾皮, 人地人多但左上右落一樣行到, 支那係大半條路畀人企晒係度影相, 下下要撞過去
係靚嘅
不過人多到闣咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞