克羅地亞 呢個國家都幾顛

595 回覆
2020 Like 20 Dislike
依家轉左洗歐元? 之前用咩kuna
而家仲係兩隻貨幣通用
今年轉左用歐元,所以野都係用歐元計同歐元交易
kuna已經唔係好通
睇你鐘意啲咩 歐洲我去過大部份中西北歐國家

鐘意睇古城舊建築舊教堂 個人會prefer意大利 & 捷克 係去過十幾個國家之後再睇都會有種覺得唔錯既感覺 同埋再去其它國家都好方便 croatia呢堆南歐國家除非你係好鐘意佢地既歷史背景 唔係既話除左順路經過 唔會話係首選要去

鐘意自然既話 瑞士冰島 真係冇得輸 挪威都跟唔上 而自然景黎講冰島既陰天又會再吊打 會有種世界末日既震撼

plan左下年去法羅群島 個人認為比得上瑞士冰島
偷偷地飛幾分鐘 邊個知
間火車中段幾刺激
巴士或內陸機
講到古城 同 海邊小鎮 好無聊咁
城市人去旅行就係要睇呢啲
剛從 vrgorac入境又比邊防叫咗入房唱歌❤️🇭🇷❤️
美祿巴 我嚟緊會去Zader Dubrovnik 同spilt
有冇啲咩戰爭博物館推介 同埋有冇短途火車路線推介
南歐呀
香港人去世界上95%嘅地方都嗌悶㗎啦
好心去旅遊就放鬆啲
幾多日
去到十六湖都放唔慢腳步
辛苦晒
google 果d p 到勁重味精
zadar 唔駛去博物館 ,
去bibinje , 個戰場原封喺度無人理 ,
仲可以見到塞狗留低嘅屎

dibrovnik 去 srđ ,
去mokošica 睇當年防線 ,
克羅地亞人成功死守

split 可以去睇hajduk split ,
去球場角球旗隔離間bar , 會經常見到傳奇及現役球星 ,
split 城內當年無戰場,外圍城市已幫忙守好 ,
否則大撚鑊
一個人唔識揸車
想搵次7-8月
去克斯蒙 三國
治安應該好過意西??
成個Balkan 都係東歐
你正常人邊個會搞你
咁你有冇邊個歐美地方可以同十六湖比?
冇錯 歐洲人真係當葡萄牙後花園咁
你得閒查一查現代東歐、巴爾幹半島,包唔包 Croatia ,可能有驚喜
得日韓台泰同大灣區啲城市唔會悶咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞