2023 Big4 Recruitment (2) - 狗都唔做

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
升職減薪
Kp, cp-audit,人工約18000-19000

工商銀行 分行graduate trainee,人工$21000左右

應該take咩offer?利伸:finance fresh grad求指教
等唔等錢洗
事業有幾大上進心
屋企唔算好等錢洗咁,當然爬得愈高愈好啦事業上,所以都想知邊條career path好啲,有勞大佬們指教
D consult, audit, tax出左
E 識人consult翻緊
諗好三四年後想透過big4呢個跳板轉啲咩field 唔好乜都唔諗然後做死一世reporting
local 恒大同大陸三大master 你想要邊個先
kp宜家係咪放緊no pay
有冇未來同事準備水記cmaas入職㗎
acca如果p level冇考atx同aaa,揀咗apm同afm,paper全部pass可唔可以申請Qpay?
咁big 4
醒少少三年後4xk唔係問題
再上睇個人 做到m 就60+
想知如果今年12月畢業 應該報advisory winter placement 易入d 同博return offer 定係報grad job
究竟 p 同k experience hire 幾時有得in
唔係全年都有 ?
今年7 月頭in 左first in , 但到依家都未有Sec in . 打左問hr 佢話仲未有schedule.

Kpmg hr又係話要等
佢有心請成件事係可以within 10日內搞掂 見住其他先
唯有係咁啦 我覺得佢地今年跟本冇心請人
如果first in 係manager in
你好大機會係marginal case
見曬全部人先決定推唔推你上partner in
p 好似全部人都要經manager in

問左 hr confirm 過左manager in

一有schedlue 就pi

但依家係全世界卡死曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞