黃師傅精心打造居屋 ~ 做工程 勉強無幸福

558 回覆
445 Like 33 Dislike
西囉
細到煮唔到野啦擺明
真心on9,壞咗我買過部啦,都唔會一樣款,咁fit 點裝我

其實雪種喉係呢度
垃圾,我地高級連登仔,個個人都有自己雜物房,完全唔需要櫃
佢仲要大大聲合理化件事 老屎忽tone
見到連登仔狂鬧黃師傳,但又唔比建議點做好啲,裝修呢行真係難撈
黃師博300幾尺全爆40萬
連登仔:正一吸血鬼又老土

其他post
300尺預40萬
連登仔:窮鬼就好心唔好學人裝修
最神奇, 佢唔知個爐, 年幾就要求檢查一次
大大聲話用10年, 爐當然用到10年啦
但要定期檢查係家居安全基本, 個頭腦完全跟唔上時代
話佢老土, 咁係有人buy, 搵佢裝修, 其實ok
但幾個L碼就叫留活口真好笑, 一開始已經放唔到重野
二就鬆多幾次, 塊板已經收皮
不銹鋼收邊有咩壞處
正路都係搵裝修C父做埋
當茶錢都好
個業主都係on99 俾佢咁整法
點會俾個爐入左落櫃咁不合常理 仲要係tup tup陷
咩雪櫃得半度門咁闊?
佢個屄櫃見到就眼冤
比例錯晒冇討論價值

廚門750mm
圖上面房門一半都冇,400mm?

on9
香港d屋普遍都細
同埋C字櫃夠實用
個個一開門一個大玄關位咩
講真我用左煤氣公司15年就黎,我未見過佢拆蓋check上到黎睇睇個錶走人
個煤氣爐唔係壞唔壞既問題
係遮一半唔遮一半好7
遮晒點校溫度?
唔遮點放野?
咁應該做高少少露埋塊display 而家盲摸摸睇唔到較幾多度
其實就可以成個露,做小個櫃,放小啲野
其實居屋裝修budget本身就唔會太高
佢個價錢對應依個質素性價比已經好好
出面好多食水深爛尾貨
收得貴又埋唔到尾
我屋企就係咁

當然連登好多有錢人,
裝修一定洗過百萬嘅
咁睇唔起依個師傅都合理
私樓一樣有人多雜物整櫃整地台, 呢間之前畀人狂屌

[新都城]屌你老母 3房都搞到個廳咁撚柒
https://lih.kg/3268036
果到唔小位 如果你有去新式果啲公屋居屋睇過 做吊櫃避唔到個爐位 不如屌房署個設計將個熱水爐擺廚房 個廚房已經係L型仲要超細,個熱水爐起正中間 另一邊就要就洗衣機位 同抽油煙機位咁你想點搞
納米私樓梗廚都冇。
公居屋又贏。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞