黃師傅精心打造居屋 ~ 做工程 勉強無幸福

558 回覆
445 Like 33 Dislike
感覺條冷氣喉整出面係會易維修
咁要睇裝完如果有問題邊一個做返維修
好正常
個客扺死
應該係個客唔肯加錢

雪種喉,係呢度入面,去水喉係邊就唔知

見唔到有水泵,唔知點去水
人哋做機電工程就點都有例要跟嘅

你有冇牌?

睇埋下集未知個結果囉
可能黃c fu係咁sell自己d 大陸牌子
個客想買返大路牌子
係出面買唔好意思叫佢裝
裝冷氣既無錯, 我裝冷氣又唔係裝修
所以唔少人裝修時比埋裝修公司裝冷氣
有要求既未加價講明邊隻牌同model
平水 + 轉彎 + 有一定長度, 唔塞就奇

個木殼係高過去水

有機會係鑽左個過牆窿,穿去左邊廁所,冇詳細睇
呀師父未又係裝修佬出身
唔係乜鬼室內設計, 邊知咁多新野
對佢黎講, 總之細單位偷盡位, 多格仔擺野
就係好功夫, 但間屋真係好7, 唔係講D顏色
做乜就咁整窗口冷氣,咁細間屋,
匹半都夠吹哂成間屋,整分體把撚咩
諗同
要靜唔得架,你住開豬欄冇要求點同
其實佢最想屌唔係個冷氣佬,而係個客唔搵佢裝埋冷氣

Feel到
佢咁講姐,唔咁講又邊有人讚黃cfu 呀
肯定收好撚慣
佢搞店佢班苦主未
唔使同啲打手拗
冷氣去水可以咁樣豆番高㗎咩?我唔係做冷氣都知唔得啦下話,你包番個殼包番低咪得囉,咁搞法到時改去水咪又係爆番哂你你趟門殼,多舊水。
個熱水爐咁樣整件底板卡死個爐我真係未見過,我係用家都吊你啦,我要搞個爐搵呀黃師傅幫我搬哂啲嘢落嚟再鬆番件底板落嚟咩。
同埋為咗增加枱面面積喺轉曲加45度係合理,但喺度裝星盤就搞笑啲囉,又唔可以裝大啲嘅星盤,洗碗果陣又要搵呀黃師傅嚟洗先得啦。
細佬就係呀黃師傅叫果啲三廿零歲嘅師傅仔,做咗廿年左右仲學緊嘢嘅師傅仔,多謝黃師傅賜教,又學到嘢啦我。
原來係雪種喉自膠
一係你on 9,一係你係黑仔王
咁證明社會進步
以前要花10年學
而家有快啲上手嘅方法,啲時間可以拎去學其他野
真係有人聽完黃師傅講,覺得招積仔錯哂
點拉喉,裝邊個位,點都會問過屋主架啦
傾唔掂數點會開工,開工做完收埋貨係度鬧返部機裝邊個位,條喉點拉係咩事
可能黃師傅自己有絕技啦
睇埋part2先知
上一代好多師傅連講句清晰清楚嘅句子都唔得
一係就嗰到嗰到咩咩咩
一係就一堆唔共通嘅術語

係要用多啲時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞