[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (16)

998 回覆
2 Like 1 Dislike
屈結界幫到你

走返出個要塞拉打

到你屈返佢轉頭
原來一大一細都得?
Pro mode?
Yes

Average Leon X Ada fan

Average Leon X Claire enjoyer

會,不如呢幾關都唔可以狗衝,又要等直升機幫你射穿牆,又要同師兄捉衣因
我都覺得好難一個鐘內由13章趕得切,明明跟捉youtuber 玩都咁慢
拉門制我用閃光彈成日會死
所以我寧願清場
呢個位真係好多人塞住條路,有時都要用散彈推開佢哋
改爆防暴散彈好似都係1排彈搞掂
唔明有咩難
如果係驚礙事梨死,可以叫佢去locker
條片講咩唔識日文
屈boss攻略
幾時remake RE1
一粒唔夠咪用多兩粒

六粒閃光彈點都過到掛
連boss fight都一刀死?
其實我都諗緊呢個問題
如果係新入坑RE2玩起嘅話
根本唔知RE4最尾果條友係邊個
成頭問號咁玩RE5
所以RE5之前應該要RERE1(改第三身已經夠)
或者CV(版權問題 難D)
至少比新人知道條友同佢宿敵咩料先
巨人-> 如果被佢衝刺/揮手攻擊係幾麻煩,但係佢腳部有好多空位,向佢右腳攻擊,佢就會轉身踩過嚟,到時候只要向前跑交換位置,再轉身射右腳,不斷重複就得

村長隻狗-> 衝過去攞刀鳩篤佢,佢向側跳都唔怕,轉身繼續篤 /或者/ 一開始走去爬梯,瞄住牛棚等隻狗出來鳩射

村長-> 一開始走埋身不停用槍射佢,如果村長想捉人果時踎低避佢,不停重複,第二形態就上二樓,大部分攻擊都係左右避,見油桶就射爆佢,見交叉木板就唔好郁

城主-> 一開始攞火藥箭去down佢,篤佢5-6刀,再走返去後面平台樓梯踎低等佢噴墨,噴完果下射佢一支火藥箭down,篤佢5-6刀,等佢差唔多合口就射佢一支火藥箭down佢,不停重複

再生者-> 企喺窗口對面射佢,隻嘢爬過窗口,你就爬過對面轉身繼續射,唔好行咁近窗口,因為佢會打你

少佐最終形態-> 避過最初果下攻擊就向右走爬上梯,再喺上層走去左邊,轉身射火藥箭喺地,等佢爆少佐,爆完再射,不停重複
巨人-> 如果被佢衝刺/揮手攻擊係幾麻煩,但係佢腳部有好多空位,一開始衝去巨人後面轉身向佢右腳攻擊,佢就會轉身踩過嚟,到時候只要向前跑交換位置,再轉身射右腳,不斷重複就得
巨人嗰個有時佢會出雙槌打落地唔用腳踢,直頭唔俾你屈
配狼尾都係幾刀死
村狗:
可以屈牠去窄位
啫係 散彈槍間屋門口前面嘅窄位

嗰個時候牠只會喺窄位左右跳
用刀對住佢狂插
就可以無限打停插到死

村長:
上樓上 由一個角度跑向另一個角度
有機會就射後眼
每次可以射兩發(同一個位嚟,所以好易瞄)

近身圍圈打法
比較適合用刀仔 / 散彈
車4個普通手榴彈埋去,補多一兩槍手炮收工,小心左邊門有敵人入嚟
型到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞