[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (16)

998 回覆
2 Like 1 Dislike

Pro NG 4:25打到第14章,save左11次
加油,成功在望
夠時間有凸
我4:06仲打緊鐘樓,5:25啱啱好完game
暫時手炮同芝加哥升滿左,重有40幾萬未用

14章拆樓機個窿要幾多重手榴彈先爛
敵人攻擊判定太強了
只要一近一被圍就好難避免受傷
舊衫
芝加哥射啦
我賣賸手槍
都唔差在多佢個7000...
你唔夠炸彈,應該要留俾15炸高空炮
一共四粒
拆牆用兩粒,之後好快拆到牆

高空炮兩粒
估唔到我呢啲手殘玩家都可以打贏pro S+,不過我就廢,要用獎勵武器先攞到S+

15次save真係好迫害,未入城堡之前就得湖之主、巨淫、守屋,電鋸姊妹花同人形蜈蚣有save過。殺狗任最麻煩,要清左NTR同村民先敢去開狗,呢一度用咗唔資源,仲要有箱可以開,搞到守小屋冇散彈子彈好唔夠火力,試咗幾次先贏到
柒左,係「用咗唔少資源,仲要冇箱可以開」先啱
可摸耳講下大魚嘅心得
強制用魚叉真心sadge
隻船又脆皮
如果障礙物係外側,就要靠魚內側。
右掣可以長期按,條魚極大機會咬唔中你
無知一問。想衝時間的話,遊戲中途按option 暫停計唔計時間? 按三角入menu 合草或執書包個鐘計唔計時? thx
前者唔計, 後者計
覺得今次pro mode難度合理啲
之前re3地獄mode,我無玩,睇人玩都想死
唔該晒
玩耐咗其實呢part唔難打
留意佢潛落水就要向左或右避,障礙物嗰啲跟住佢啲泡泡行就避到
同埋cutscene都唔計
不過你可以自己撳option 就知計唔計時
上網睇下人地啲速殺心得
重點係一開始時要練熟扔叉既準度
由開始到湖主第一下反撲可以最少扔到11下,期間路線完全固定唔會變
而之後湖主既攻擊模式得3種:
1. 遊經障礙物等你撞船 --> 跟住湖主既路線行,佢兜障礙物左面你就行左邊,反之亦言
2. 潛水後瞬間反撲 --> 由佢潛水一刻開始推盡左邊/ 右邊
3. 遠處遊花園後直線撲殺 --> 呢個最簡單,係佢撲緊埋嚟時扔1發以上入佢個口就可以破解

至於點解網上啲片打得咁快,咁係因為湖主在深潛後係會回HP,所以你見啲速殺片係連續咁扔而且叉叉都中,務求第一階段就收佢皮
頭先玩到一個phase係佢潛水再兜圈衝過黎,我以為好似之前咁射佢兩叉就stop到佢龍車
點知佢唔停,然後隻船嘅血就倒水咁死左了
我屌出聲
要打中佢個口先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞