[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (16)

998 回覆
2 Like 1 Dislike
黑尾、懲罰者兩把夠晒
拎完貓耳最後先解手槍刀仔爽d
但我用打字機狂掃掃勁耐都唔死喎,應該都要射中蟲先得下嘩
remake有啲高位要leon 接,玩家長時間唔理,衰妹會自己搞掂跳落去,唔一定要着甲

btw,就算着咗甲,抱起嗰下仲未跌番落黎,行得太遠都有機會當俾人抬走咗,要小心
我試過射鐵處女身都可以掃死佢
另外其實matilda個dps高過打字機
打字機傷害 2 x 2.5 = 5dps
matilda 3連射,假設你1秒㩒2下
2x3x2 = 12 dps

我嗰陣打assistant解手槍刀覺得用雞頭好過用貓耳
啲子彈多到要扔
如果計改滿應該用紅九加槍托或者瑪捷達加槍托比較好

不過二周諗住純粹解手槍刀,不談話同唔食藥,諗過度過就用懲罰者+改滿攻嘅sg09r打

始終要留啲錢買無限火箭炮,但嗰時頂到少佐第二回合都要分save,唔夠血打落去
打字機都好d
我用手炮打係咁貫穿
打埋後面水箱入面隻再生者
再貫埋另外果兩隻...
一次打4隻再生者晒左勁多時間
我用貓耳+全改瑪蒂達
一次過解哂手槍刀, no藥, no商人

喪射超正
assistant都要雞頭
可能今次連Ashley件褸都被人著咗
無得回血我搞唔掂
其實每次過check point 會回到綠血
同埋有auto save,全程死衝咪得
衝得過check point就贏
唔係得紅血無敵人情況先會回到剛剛黃血?
Checkpoint都有得回血?
好似你啱
但有無限彈都全部秒住去啦

印象中我覺得最難打都係昆蟲大廳
真係要殺晒全部曱甴先安心
我頂到去打雙爪都已經得返黃血
我發覺企定定射死哂仲麻煩過衝衝衝
我有拎埋全改Red9 當麥林黎打boss
我解唔回血任係一受傷就reload除咗krauser隊把刀埋嚟硬食少少
睇黎大家都係玩assistant做最後一次週回
轉埋日文黎玩先
我頂到去第二次krauser要分save,一次就解手槍刀同不談話,一次買無限火箭炮解不回血

之前第一次pro s+ save無哂太多錢改手槍,好彩二周去到礦場已經夠錢買火箭炮
未打雞頭淨係得礙事莉armour同芝加哥係咪唔建議打pro s+住
打pro s+有甲就得啦
咁轉打pros+先,而家打緊hardcore s+拎雞頭
最緊要記住出村兩個鐘內,出城四個半鐘內

孤島係可以一個鐘內就過哂,前提係你要攞到兩個十萬皇冠先,同確保買到兩次火箭炮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞